Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu ne vom cunoaște niciodată cu adevărat dacă nu ne vom vedea fratele nevinovat

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee. Precizăm că am oprit rubrica doar pe perioada sărbătorilor, dar de acum vom avea în fiecare săptămână câte un text nou, semnat de prof. Daniel Voinea.

 

„Lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o” (Sfânta Evanghelie după Ioan, I, 5)

Nu ne vom cunoaște niciodată cu adevărat dacă nu ne vom vedea fratele nevinovat, dacă nu reușim să îi admirăm perfecțiunea.

Când ochii ne ascund perfecțiunea Luminii din el, aceiași ochi ne vor ascunde perfecțiunea din noi înșine.

Cine este fratele meu?

Omul pe care îl consideri cel mai nesuferit este fratele tău. În el stă toată perfecțiunea.

 

Astăzi, lasă-ți mintea să vadă perfecțiunea acolo unde ochii nu o văd.

Adu-ți (chiar și imaginativ) cel mai nesuferit om în fața ochilor și privește-L. Cel mai nesuferit om, cel mai dușmănos, este persoana cea mai potrivită.

Și acum lasă-i păcatele în trecut, împreună cu ale tale, și privește-l fără ele, așa cum este.

Învață să-i recunoști sfințenia, privește-i Lumina. Când vei reuși să-L vezi doar astfel, vei ști că L-ai iertat cu adevărat, iar acum vezi adevărul.

Nu-ți schimba vederea.

Lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii