Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu ne poate obliga nimeni sa ne rebransam la termoficare!"

Presedintele Asociatiei de proprietari din blocul D1, din cartierul Hipodrom, Petre Candidatu, se declara indignat de afirmatiile pe care le considera "tendentioase" si "lipsite de o cunoastere adecvata a situatiei", facute de viceprimarul Lucian Tilea, cu privire la disputa dintre locatarii blocului respectiv, pe tema debransarii de la reteaua de termoficare. Candidatu sustine ca blocul a fost debransat de la sistemul de incalzire centralizat, ca urmare a deciziei proprietarilor, si nu dupa bunul sau plac: "Optiunea proprietarilor de a-si instala centrale termice de apartament a fost facuta inca din anul 2005, cind, din cele 60 de apartamente, 23 aveau instalate centrale termice. Ca urmare, in adunarea generala, in prezenta unui delegat din partea SC CET Braila, invitat personal de presedintele asociatiei, a prezentat oferta, pentru a se merge pe varianta contorizarii individuale. Avind in vedere costurile ridicate, proprietarii au refuzat si au optat pentru centrale de apartament". Candidatu ne-a mai declarat ca Paulina Lombarde, una dintre cele doua proprietare care se considera nedreptatite, pentru ca nu mai pot beneficia de caldura de la sistemul centralizat, a depus cerere pentru debransare inca din data de 6 iunie 2005: "Ca urmare, in anul 2005 s-au instalat 21 de centrale termice, iar in anul 2006, 10, raminind doar 6 apartamente, printre care si reclamanta si o alta proprietara. Acum, in plina iarna, doresc caldura, deoarece din vina lor au taraganat instalarea centralelor termice. Intrucit 54 de apartamente din 60 au centrale termice instalate si tinind cont ca si cele doua apartamente in cauza aveau cereri pentru debransare, adunarea generala din luna mai 2006 a hotarit rezilierea contractului pentru furnizarea agentului termic cu CET".
In acest context, Candidatu considera ca afirmatiile precum ca doua batrinele au fost lasate in frig de catre presedintele asociatiei sint facute cu rea-vointa, iar comentariile viceprimarului, precum ca acestea sint singure si nu au nici un ajutor sint neadevarate: "Lombarde Paulina, de la apartamentul 50, de fiecare data a spus ca se debranseaza pentru a locui cu mama ei, in alt apartament, iar Buriu Stefana, proprietara apartamentului 54 nu locuieste singura, ci impreuna cu 7 persoane, din care 6 realizeaza venituri. Mentionam, cu toata raspunderea pe care o avem fata de proprietari, ca nici o persoana din conducerea asociatiei nu a facut presiuni asupra celor doua reclamante sa-si vinda apartamentele si nici sa-si instaleze centrale termice".
Candidatu a mai precizat ca acuzatiile ca are societate si ca a luat comisioane, la instalarea centralelor termice, sint neadevarate.
Mai mult, presedintele asociatiei il atentioneaza pe viceprimarul Tilea ca nu poate impune reluarea furnizarii agentului termic, daca majoritatea proprietarilor nu doresc acest lucru, nu exista o cerere in acest sens si nici un contract ferm semnat de reprezentantii asociatiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii