Mergi la conţinutul principal

Nu există nicio şansă ca Reanimarea să devină funcţională în acest an!

Soarta Secţiei de Anestezie - Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila este similară cu aceea a Secţiilor Cardiologie şi Radioterapie, în sensul că rămâne o investiţie făcută "să fie, dar să nu trebuiască".
Problema ATI-ului, construit cu "Confort 2000", este aceeaşi cu a Secţiei Cardiologie - Pediatrie. În fapt, şi ATI-ul are nevoie de legături cu unitatea centrală. Aşa s-a întâmplat şi la Secţia Cardiologie- Pediatrie, care ar fi trebuit dată în folosinţă la 7 septembrie, dar constructorul "Vamed Austria", prin subcontractorul "Carroponte" Galaţi, cere încă 100.000 de euro pentru realizarea studiului de rezistenţă a clădirii centrale şi a străpungerilor spre această clădire.
Reamintim că firma "Confort 2000" a avut contract cu SJU şi în cazul Centrului de Radioterapie şi Oncologie, dar l-a reziliat unilateral pe 21 august, lăsând construcţia neterminată.

Străpungerile n-au fost prinse în contractul de construire

În cazul Secţiei de Anestezie - Terapie Intensivă, recepţionată final în primăvara acestui an, "Confort 2000" n-a avut în contract trecute acele străpungeri, motiv pentru care spitalul a preluat secţia fără alte pretenţii.
"Noi n-aveam obligaţia prin proiect sau contract să facem acele străpungeri, dar nici ATI nu va putea fi dată în folosinţă fiindcă nu poate obţine avizul de la Pompieri, fiind foarte aproape de clădirea principală a spitalului şi neavând sistem de stingere a incendiilor", ne-a explicat Gabriel Ghenea, administratorul "Confort 2000".
Întrebat ce este de făcut într-o asemenea situaţie, dr. Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a susţinut că unitatea şi-a asumat realizarea căilor de acces pentru ATI: "Acolo montăm lift şi realizăm străpungeri în zid spre Blocul Operator, Medicină Legală (Morga) şi UPU. Lucrăm la procedura de achiziţie şi vom scoate această nouă lucrare la licitaţie. Nu, nu cred că se va realiza în acest an. Singurul obiectiv ce sperăm să fie dat în folosinţă anul acesta este Blocul Operator, care are termen de finalizare în noiembrie".
Totodată, conducerea SJU trebuie să gândească un proiect prin care să asigure ATI şi un sistem de evacuare în caz de necesitate, dar şi unul de stingere a incendiilor, cel mai probabil, un circuit de ţevi montate pe acoperişul clădirii ATI, astfel încât să se poată folosi, la nevoie, hidrantul principal al spitalului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro