Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu este o pierdere mai bună decât aceea în care pierzi ceva fără valoare, pentru a te câştiga acum pe tine însuţi

De miercuri, 7 octombrie 2020, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a iniţiat o nouă rubrică, “Vorbe din Duh”, menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniştim şi să reflectăm la ce este Viaţa, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâţit-o! Vom fi însoţiţi de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar şi Facultatea de Filozofie la Iaşi şi predă ştiinţe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Nu face vreun efort să iubeşti, fiindcă eşti deja iubire. Iubirea este reală şi nu depinde de nimic.

Este atât de reală şi de prezentă în tine, încât nu trebuie s-o mai cauţi nicăieri în afara ta. Reală fără efort, e mereu prezentă, dar o tot cauţi pe afară. De unde această frică cu care îţi ascunzi iubirea, adică viaţa ta?

Lipit de propriile creaţii - mânie, ură, frică şi învinuire -, ai ignorat iubirea care eşti. Iubirea este sigur identitatea ta.

Renunţă la propriile iluzii şi ţi-ai recuperat identitatea.

Şi acum, spune ce amintiri sau închipuri te-au împiedicat să ştii că eşti iubirea? Amintiri sau închipuiri despre tine sau alţii, sunt totuna. Ambele nu sunt acum, dar le-ai făcut reale pentru a ascunde iubirea, crezând că nu o mai meriţi. Dar iubirea nu te-a părăsit niciodată. Ea nu uită cine eşti şi nu uită cine este.

Renunţă la închipuiri şi amintiri - care aici nu sunt - şi vei resimţi iubirea. Nu este o pierdere mai bună decât aceea în care pierzi ceva fără valoare, pentru a te câştiga acum pe tine însuţi.

Renunţă la iluzii ca să recâştigi iubirea, singura realitate despre tine. Iubire eşti dintotdeauna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii