Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu este adevărat că nu aţi găsit conducerea SC ARMAX SRL"

Înainte de prezentarea integrală a dreptului la replică transmis redacţiei de către administratorul companiei "Armax" cu referire, în mod evident la conţinutul materialului - "Cine sunt ţeparii Brăilei" publicat în ediţiile precedente, se impun câteva precizări. Astfel, trebuie subliniat că documentarea s-a făcut fiind utilizate canale publice de informare, pornind de la pagina de web a Ministerului Finanţelor Publice, inclusiv arhiva proprie a ziarului. Ne bucură nespus faptul că semnatarul dreptului la replică se declară un cititor constant al ziarului, de aceea ne permitem să-i aducem aminte că într-una dintre ediţiile din iunie 2007, cotidianul nostru a prezentat în detaliu lista firmelor care au încasat bani de la Primăria Brăila, aşadar au încasat bani publici, pentru proiecte de reparaţii străzi. În acel material se menţiona faptul că una dintre licitaţiile organizate pentru atribuirea contractelor de lucrări a fost câştigată chiar de "Armax" pentru reparaţii fundaţii şi că a încasat la vremea respectivă 1,749 milioane de lei adică 17,49 miliarde de lei vechi. Şi în 2007 societatea a avut acces la contracte publice cu primăria. De exemplu într-o ediţie "Obiectiv" din cursul lunii octombrie 2007 se prezenta o situaţie potrivit căreia suma alocată de la buget pentru întreţinerea străzilor în anul respectiv se ridica la 100 miliarde de lei vechi, printre firmele contractate de Primărie pentru efectuarea lucrărilor numărându-se şi "Armax".
Cât priveşte acuzaţia că nu am fi încercat să luăm legătura cu administraţia firmei pentru a le prelua punctul de vedere, facem precizarea că înainte cu mai multe zile de publicare, reporterii noştri au sunat la numărul de telefon fix al companiei, menţionat pe pagina de web a firmei şi au solicitat să discute cu unul dintre cei doi asociaţi. Mai mult, au prezentat pe scurt secretarei care a răspuns la telefon subiectul de interes pentru ziar cerând chiar şi un număr de mobil al unuia dintre asociaţi. Refuzăm să credem că secretariatul firmei nu a transmis conducerii mesajul nostru, cu atât mai mult cu cât era vorba despre un subiect important. În acest sens pot sta mărturie, printre altele, chiar lista telefoanelor efectuate de la postul nostru telefonic pe care se regăseşte numărul de telefon al secretariatului SC "Armax".
Toate acestea fiind spuse, şi în virtutea deschiderii la dialog constructiv pe care "Obiectiv" a manifestat-o dintotdeauna faţă de cititorii săi, vă prezentăm dreptul la replică al SC "Armax".

Societatea Comercială ARMAX SRL prin reprezentant legal, uzând de dreptul la replică instituit de dispoziţiile legale în vigoare, faţă de articolul "Cine sunt ţeparii Brăilei" în care apare ca principala ţepară a Brăilei, vă comunicăm următoarele:
Fiind un cititor constant al ziarulului dumneavoastră, am rămas indignat de lipsa de profesionalism manifestată de autorul articolului "Cine sunt ţeparii Brăilei" prin neadevărurile care s-au menţionat despre SC ARMAX SRL.
Evoluţia economico-financiară a SC ARMAX SRL pe care aţi prezentat-o este o evoluţie bună faţă de a altora care abia se zbat să mai reziste sau chiar au falimentat. Această evoluţie a SC ARMAX SRL nu are nici o legătură cu Primăria Municipiului Brăila sau a primarului Cibu cum s-a insinuat în articolul mai sus menţionat şi vom explica în cele ce urmează.
SC ARMAX SRL pe care fără să aveţi cunoştinţă , aţi numit-o "fostul rege al plombărilor în Brăila" nu a făcut nici o plombare în Municipiului Brăila nici cel puţin 1/1 cm.
SC ARMAX SRL nu a asfaltat străzi pe bani publici în Brăila. Staţia de asfalt a societăţii a fost montată în august 2009, iar mixtura asfaltică rezultată în urma probelor tehnologice la staţia de asfalt, a fost pusă în operă pe vremea primarului Simionescu la lucrarea firmei ATHENA.
Specificul societăţii noastre nu este şi nu a fost plombarea sau pavarea, ci lucrările de construcţii de mare anvergură, gen: Carrefour Brăila, exemplificând Mall-urile Real Baia Mare, Real şi Praktiker Deva şi Timişoara, Euromall Galaţi şi Selgros Brăila şi exemplele ar putea continua cu încă 8 mall-uri în alte judeţe. Deci întreaga activitate a SC ARMAX SRL s-a derulat pe teritoriul altor judeţe şi nu al Brăilei.
De unde aţi scos dumneavostră legătura construcţiilor realizate de noi în ţară şi în Brăila la beneficiarii străini, lucrări câştigate în urma licitaţiilor organizate şi motivate de preţul mic practicat de noi, nu ştim. Nu înţelegem atitudinea dumneavostră, tendenţioasă, reavoitoare şi lipsită de suport real.
În ce priveşte faptul că autorului articolului îi "atrage atenţia" firma de construcţii SC ARMAX SRL ca figurând cu incidente de plată, apreciem că este binevenită o informare a cititorilor cu ţeparii Brăilei, numai că lucrarea să fie bine documentată şi nu după informaţii prinse din zbor, nu ştim de unde.
Situaţii vremelnice mai delicate din punct de vedere economico - financiare, au şi vor avea toate societăţile comerciale în special cele cu obiective şi pretenţii mari. Dar ele se vor rezolva şi se merge mai departe.
Datorită crizei economico - financiare, SC ARMAX SRL a primit cu întârziere contravaloarea facturilor pentru lucrările executate, decontând la rândul ei şi ea cu întârziere Biletele la Ordin, plătindu-le cu Ordin de Plată, de comun acord cu beneficiarii biletelor.
Nu este de neglijat faptul că cele mai mari probleme, le-am avut tocmai cu lucrările executate pentru beneficiarul final statul şi consorţiul YAPI - PASSAVANT despre care aţi amintit în articol şi care nu a decontat firmei SC ARMAX SRL nici până în prezent suma de aproximativ 2.000.000 lei, pe care însă a încasat-o de la C.P.U. Dunărea pentru lucrările executate de noi.
Dacă domnul autor al articolului ar fi luat legătura cu conducerea SC ARMAX SRL s-ar fi edificat şi ar fi scris un articol mult mai realist, dar este mai uşor să scrii "Conducerea ARMAX nu a fost de găsit pentru a comenta prezenţa firmei pe lista neagră a B.N.R.", decât să dai un telefon şi să discute cu societatea în cauză.
Stimate domn, nu este adevărat că nu aţi găsit conducerea SC ARMAX SRL să discutaţi cu aceasta. La biroul administrativ între orele 8.00 - 18.00 sunt în fiecare zi cel puţin 6 salariaţi printre care în mod obligatoriu unul din cei doi administratori, dar nu aţi dat nici un telefon.
Întrucât superficialitatea articolului "Cine sunt ţeparii Brăilei" ne-a adus grave prejudicii de imagine, vă rugăm să publicaţi prezenta comunicare pentru informarea corectă a publicului cititor şi deasemeni autorul articolului să-şi ceară scuze public pentru datele eronate prezentate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii