Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu doar bolnavii, ci şi medicii fug de spitalele din Brăila!

Sunt ani de zile de când tot citesc că Brăila investeşte masiv în Spitalul judeţean, de zici că mai avem un pic şi îi ajungem pe ăia din California în ceea ce priveşte standardele medicale. A băgat Bunea Stancu bani publici cu nemiluita, a venit şi Chiriac să desăvârşească risipa, iar dacă astăzi tragem linie constatăm că nimeni nu este mulţumit de sistemul de sănătate din Brăila.

Pacienţii fug cu viteza luminii către alte spitale pentru că nu au încredere că se vor vindeca în instituţiile medicale din Brăila.

Bun, treaba asta o ştiam că e veche poanta aia cum că cel mai bun doctor este acceleratul de Bucureşti.

Dar nu credeam că şi medicii fug de Brăila. Mă rog, auzisem şi despre astfel de cazuri, dar nu ştiam că putem vorbi despre un fenomen.

Că doctorii nu vor să vină să lucreze în Brăila, de parcă aici ar fi un soi de capăt de linie. Bine, chiar este un capăt de linie dar din patriotism local am evitat să afirmăm acest lucru.

Spitalul Judeţean Brăila se chinuie de ceva vreme să găsească 7 doctori dispuşi să vină în oraş, să lucreze aici. Şi nu se înscrie nici naiba la concurs.

“Spitalul Judeţean Brăila a mai scos la concurs şi în trecut, în repetate rânduri, posturi de medici. Spre exemplu, în decembrie 2018, unitatea sanitară căuta un medic internist şi un obstetrician-ginecolog, iar cu o lună mai înainte spitalul anunţa concurs pentru ocuparea a 18 funcţii: la Cardiologie, Medicină Internă-cronici, Medicină Internă I, Neonatologie, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Pediatrie, UPU, Anestezie-Terapie Intensivă şi Laboratorul Radiologie Imagistică medicală. Tot în 2018, dar în luna martie, spitalul avea nevoie de 14 medici, dintre care 10 pentru UPU, 2 pentru ATI, unul pentru Chirurgie toracică şi unul pentru Serviciul Managementul Calităţii” - am citat dintr-un articol apărut în ziarul Obiectiv Vocea Brăilei, în data de 2 mai 2019.

Aşadar, e bine că investim în spitale bine puse la punct de care fuge toată lumea, de la bolnavi până la medici. (Dr. Mengele)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii