Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu antrenez in Romania pentru ca nu am primit vreo oferta"

Fostul baschetbalist in NBA, Ghita Muresan, a declarat, miercuri, cu ocazia decernarii titlului de Cetatean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca, ca nu antreneaza in Romania pentru ca nu a primit nici o oferta.
"Acum e o perioada in care ma ocup mult de copii, pe care vreau sa-i invat tot ce stiu. Nu stiu cit voi face asta si cind voi face un pas mai mare spre antrenorat sau spre Romania. Deocamdata, pentru a antrena trebuie sa fiu multumit eu insumi de calitatile mele de antrenor, dar si sa primesc o oferta de la un club din Romania. Deocamdata, nu am primit nici una!", a afirmat Muresan.
Ghita Muresan a participat la ceremonia de la Primarie impreuna cu sotia, Liliana, si cu cei doi fii, George si Victor, aratindu-se extrem de emotionat pe durata intilnirii cu viceprimarul Sorin Apostu, consilierii locali si fosti coechipieri de la "U" Cluj. "De cite ori vin in Romania si am de tinut un discurs, ma apuca emotiile. Inainte de-a veni eram emotionat, dar auzind ce frumos au vorbit cu totii despre mine, sint si mai emotionat. Multumesc Primariei pentru onoarea pe care mi-a facut-o si multumesc Cluj! Nu vreau sa fiu un simplu cetatean de onoare, ci un cetatean de onoare activ. De aceea ma implic in proiectele pentru copii, vreau sa dau ceva inapoi orasului, care mi-a dat oportunitatea sa muncesc. Am vrut sa fac asta si la nivel national, dar din pacate proiectele pentru copii discutate acum doi ani cu premierul Calin Popescu Tariceanu sint in acelasi stadiu, adica nu s-a facut nimic", a declarat Ghita Muresan, dupa primirea distinctiei de Cetatean de Onoare, el fiind al zecelea sportiv onorat la Cluj, dar primul baschetbalist.
Cistigator al titlului national cu "U" Cluj chiar in anul in care a parasit Romania (1992), Muresan a facut referiri si la actuala situatie a baschetului romanesc. "Daca privim echipele nationale, de la juniori la seniori, si vedem ca joaca in Divizia B a Europei, spunem totul, nu? Cind am jucat ultima data pentru nationala de juniori a Romaniei, am ocupat locul cinci in lume", a comentat Ghita Muresan.
Muresan a avut parte si de un participant surpriza la ceremonie. Fostul sau antrenor de la nationala de juniori, care a condus si reprezentativa de seniori in 2007, Liviu Calin, s-a aflat in Sala de Sticla a Primariei Cluj. "Este o intimplare deosebita sa ma aflu la Cluj, chiar in aceasta zi. Ghita Muresan este un ambasador al Clujului, dar si al Romaniei, indiferent unde am ajuns in aceasta lume, eram intrebat de el. Este un baiat extraordinar, cu o curatenie morala rara si care stie sa savureze fiecare secunda a jocului de baschet", a spus Liviu Calin, care este stabilit in Germania.
El va ramine la Cluj si saptamina viitoare, cind are programata cea de-a doua saptamina de camp, pentru copiii cu virste intre 10 si 14 ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii