Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noutăţi la Spitalul TBC

• Ambulatoriul de pe Strada Radu S. Campiniu s-a mutat în clădirea Dispensarului TBC de pe strada Belvedere nr. 12

 

Schimbări la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila. Ambulatoriul din pavilionul A (strada Radu S. Campiniu) s-a mutat în clădirea Dispensarului TBC de pe strada Belvedere nr. 12. Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac a anunţat pe pagina sa de Facebook că mutarea s-a făcut în urma unei investiţii de 200.000 euro.

“Dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie, adus la standarde europene de Consiliul Judeţean Brăila. De astăzi (n.r. – ieri), ambulatoriul spitalului funcţionează în cadrul dispensarului, iar pacienţii se pot programa telefonic la nr. 0239.612.162. Pentru reabilitarea spaţiului s-a alocat suma de 200.000 de euro, iar lucrările au durat mai puţin de 3 luni”, a scris preşedintele CJ.

Contactat de redactorii “Obiectiv”, managerul Spitalului TBC, dr. Ştefan Sînpetru, ne-a declarat că, în noua clădire, Ambulatoriul dispune de trei cabinete de consultaţii pentru adulţi, un cabinet de consultaţii pentru copii, un cabinet pentru explorări funcţionale, la care se adaugă spaţiile Dispensarului TBC care şi-a continuat activitatea. De asemenea, în noua clădire s-a mutat şi radiologia.

“În momentul în care au apărut constrângerile legate de funcţionarea Ambulatoriului, am fost puşi în situaţia ca nişte spaţii în care noi nu făcusem nimic cred că vreo 15 ani de zile, să le folosim acum, să facem lucrări de igienizare şi să le pregătim să primească cabinetele de ambulatoriu. Spaţiile s-au adus la ceea ce trebuie să fie. Am ales această variantă de a ne muta, pentru că în pavilionul A de pe Campiniu funcţionează acea secţie de Covid. Şi ne era foarte dificil. Din patru cabinete lucram doar cu două şi în condiţii destul de dificile. Deci am mutat toată activitatea de Ambulator aici, în clădirea dispensarului, iar pe Campiniu rămâne laboratorul de analize medicale şi posibilitatea de a face tomografii computerizate. Aici vom face radiografiile pentru că e mai bine să ţinem circuitele cât mai separat. De luni am deschis, deja primim pacienţi şi îi aşteptăm pe toţi cei care au nevoie de serviciile noastre să vină să se programeze”, ne-a declarat managerul Spitalului TBC.
Categorie articol: 

Comentarii