Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noul subprefect asteapta instalarea oficiala in functie

Biroul fostului subprefect Aurica Avram sta gol, de citeva zile, dupa ce acestuia i-a fost acceptata demisia, joia trecuta, si a fost numit in locul sau, interimar, Dumitru Popa. Noul subprefect asteapta acum doar aparitia Hotaririi de Guvern in Monitorul Oficial, pentru a-si putea ocupa oficial postul, la Prefectura. El urmeaza sa faca si o serie de cursuri, la Institutul National de Administratie, dupa care va da concurs, pentru ocuparea postului. Pina una-alta, atit Popa, cit si viitorii sai colegi, inclusiv prefectul, asteapta ca noul subprefect sa "intre in piine", sa-si primeasca atributiile, si sa inceapa sa lucreze, efectiv, in noul sau loc de munca.
Prefectul Nicolae Mitroi ne-a declarat ieri ca are oarece regrete, dupa plecarea lui Aurica Avram, dar spune ca si noul sau subprefect este un om pe placul sau, cu care este sigur ca poate colabora excelent: "Orice fel de schimbare ne lasa si cu un regret, dar si cu ceva optimism, pentru ca, se stie, intotdeauna este loc de mai bine. Si in privinta subprefectului, este posibil sa gasim o cale care sa ne conduca la rezultate ceva mai bune. Este un alt tip de om, cu un alt bagaj cu care vine in spate. Sigur, eu apreciez colaborarea pe care am avut-o cu domnul Aurica Avram, si poate si pentru faptul ca ne cunoasteam de mult timp, ne-a ajutat sa depasim orice fel de neintelegeri care au aparut intre partidele pe care noi le reprezentam, la un moment dat. Am reusit sa trecem peste aceste inconveniente, si sa lucram in conditii bune. Privitor la domnul Popa, noul subprefect, in aceste zile va fi instalat in conditii de interimat, pina va indeplini conditiile legale. Asa cum il cunosc, sper sa avem o buna colaborare, care sa fie in folosul institutiei si in folosul general al comunitatii. Poate ca avind o alta pregatire de specialitate, fata de domnul Avram, care avea pregatire juridica, sarcinile intre cei doi subprefecti vor fi revazute. In momentul in care isi va face aparitia aici, voi sta de vorba cu amindoi si vom conveni asupra modului in care vom colabora. Eu am speranta ca vom lucra bine, eu nu sint un om cu care se poate discuta pe orice fel de tema, nu am nici un fel de inhibitii, nici pareri preconcepute, drept pentru care nu vad de ce sa nu lucram foarte bine".
La rindul sau, Popa ne-a informat ca vine in noua sa slujba cu intentii bune, iar cuvintul de ordine va fi "transparenta":
"In sedinta de Guvern care a avut loc joia trecuta, s-a luat hotarirea de acceptare a demisiei domnului subprefect Avram, si trecerea dinsului in procuratura, precum si numirea mea in functia de subprefect al judetului. Este o functie de foarte mare responsabilitate, si voi incerca ca activitatea pe care urmeaza sa stea sub semnul normal al transparentei actului de decizie. Eu
am renuntat la apartenenta politica, iar in momentul in care trebuia emisa Hotarirea de Guvern, exista deja demisia din partid, cu numar de inregistrare. Era la dosar".
Amintim ca Aurica Avram, a renuntat la functia de subprefect si s-a intors la prima sa dragoste, magistratura. El a preferat functiei administrative calitatea de procuror, urmind a profesa in cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii