Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"In noul sezon se vor da sanctiuni la limita maxima a regulamentului"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, ii avertizeaza pe presedintii de cluburi si pe jucatori ca din sezonul 2006/2007 sanctiunile vor fi acordate la limita maxima a regulamentului si ca este de acord cu ascultarea telefoanelor atunci cind exista suspiciuni de blat.
"Le spun sa-si vada de treaba pentru ca s-a terminat cu glumele. Acestea se pot interpreta la telefon si atunci vine unul si te curata. Poti sa fii si nevinovat. Nu cred ca sint nebuni care acum, dupa ce s-a intimplat si in Italia, sa mai incerce sa faca ceva. Nu cred ca vrea cineva sa-si piarda libertatea pentru trei puncte. Alta data ne asezam la masa si vorbeam toate prostiile, acum nu mai vrea nimeni, ca cine stie ce se interpreteaza. Fug ca dracul de tamiie. Cum ai deschis discutia dispar toti, fug de la mese. Gata, s-a terminat. Voi mai vorbi cu observatorii si presedintii si le voi spune ca nu mai exista clementa. Vor fi pedepse la limita maxima a regulamentului. Comisiile sint noi, oamenii noi si nu vom mai putea face greseli impardonabile cum s-au facut", a spus Dragomir.
Oficialul LPF este de acord ca organele de cercetare penala sa urmareasca ce se intimpla in fotbal, apelind inclusiv la ascultarea telefoanelor. Mai mult, seful Ligii spune ca justitia romana este "mult mai aspra" decit cea italiana.
"Cind sint suspiciuni asupra unei competitii, atunci organele abilitate trebuie sa isi faca datoria. Dar asta nu inseamna ca acum sint mai atent cind vorbesc la telefon. Eu sint gura sparta, vorbesc toate prostiile din lume la telefon pentru ca ma stiu nevinovat. Eu stau linistit. Cred ca organele abilitate au pus deja sub reflector toata lumea fotbalului. De la presedintii si vicepresedintii FRF si LPF, presedintii de cluburi si pina la acesti jucatori care sint banuiti. Dar daca era vreun caz il scoteau ei pina acum. Justitia romana e mult mai aspra decit cea italiana. Daca se intimpla la noi asa ceva, ne scotea din toate diviziile, ne arestau pe toti, si vinovati, si nevinovati", este de parere presedintele LPF.
Dumitru Dragomir sustine ca editia 2006/2007 a Ligii I va fi cel mai groaznic campionat de pina acum si cel mai important din cariera sa, iar presiunea asupra conducerii fotbalului romanesc va fi una extrem de puternica. "Va fi cel mai important campionat din cariera mea. N-am mai intilnit pina acum sa retrogradeze patru echipe si cinci sa lupte pentru cupele europene, punind aici si Intertoto. Am vorbit si cu Mircea Sandu, Costica Vilcea si ceilalati si le-am spus sa ne luam masuri sa nu gresim, nici noi, nici arbitrii, pentru ca va fi o presiune extraordinara. De la inceput trebuie ca cine a gresit sa fie sters cu buretele, la orice nivel. Nu se poate altfel sa tii in mina acest campionat care va fi de groaza. Si nu sa se astepte nimeni la meciuri trucate. Nu se va putea, chiar daca se incearca. Pentru ca cel de pe locul 4 nu poate sa-i dea 3 puncte celui de pe 13, pentru ca daca face asta ajunge el pe 13", a mentionat Dragomir.
Presedintele LPF este de parere ca in Romania nu poate avea loc un scandal ca cel din in Italia: "Asta pentru ca in ultimii doi ani nu s-a intimplat nimic. Eu urmaresc aceste lucruri si imi e greu ca au facut ceva fara sa se auda nimic".
Dragomir a declarat ca a sustinut in cadrul Comitetului Executiv al FRF interzicerea premierii echipelor adverse. "Pina acum nu aveam litera de lege in regulament pentru a-i pedepsi pe cei vinovati, dar acum o avem. Ba mai mult, organele abilitate pot sa se autosesizeze in functie de litera noastra de regulament. Acum nu e vinovat numai cel care da banii, ci si cel care ii primeste. Pentru amindoi pedeapsa e egala. Ei risca o santiune financiara foarte mare, plus depunctarea. Iar cel care repeta fapta va fi scos din competitie si va putea sa treaca si la instantele judecatoresti. Iar cu vinzarea locurilor s-a terminat. Acum trei ani trebuie sa stai in Liga I, daca nu, te desfiintezi si vine alta echipa", a explicat Dumitru Dragomir.
In ceea ce priveste acordarea licentelor cluburilor din Liga I, Dragomir neaga faptul ca ar avea vreo influenta. "Eu nu pot sa fac nimic. Comisia de Licentiere este a UEFA, nu e nici a lui Mircea Sandu si nici a lui Dragomir. E platita de UEFA, e independenta. Eu nu pot sa influentez pe nimeni. Cu Duru n-am vorbit de doua ori in viata mea", a adaugat Dumitru Dragomir.
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a facut o predictie in ceea ce priveste clasamentul final al viitorului sezon al Ligii I. El sustine ca Poli Timisoara si CFR Cluj vor ajunge in "semifinala" campionatului, iar "finala" va fi jucata de Steaua si Rapid si arbitrata de Dinamo.
In editia 2006/2007, LPF si FRF pregatesc un program pentru reducerea trivialitatilor si a scandarilor xenofobe de pe stadioanele din prima liga. "Vrem sa pregatim spectatorii de pe stadioane despre ce inseamna trivialitatile, xenofobia si asa mai departe. FRF pune 25.000 de dolari, LPF tot 25.000, iar FIFA si UEFA vor suplimenta aceste sume pentru a face pliante pentru fiecare meci in parte. In aceste pliante le vom spune oamenilor ce risca echipele lor si ei daca nu se linistesc", a mentionat Dragomir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii