Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noul an şcolar începe şi la Penitenciarul Tichileşti

Deţinuţii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Tichileşti se pregătesc pentru începerea noului an şcolar. Luni, va avea loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2011 - 2012, la care vor participa cadrele didactice, lucrători ai serviciului de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului, precum şi alţi invitaţi. Evenimentul va fi precedat de slujba de Te Deum, oficiată de preotul capelan al unităţii. După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al PMT Tichileşti, Ionel Dincă, în anul şcolar 2011 - 2012 au fost înscrise 199 persoane private de libertate. Cei mai mulţi elevi, respectiv 48, sunt la clasele I - IV, 27 în clasa a V-a, 22 elevi în clasa a VI-a, 20 în clasa a VII-a şi 23 elevi în clasa a VIII-a. În clasa a IX-a sunt înscrişi 29 de deţinuţi, în a X-a sunt 5, în a XI-a sunt 17, iar în clasa a XII-a sunt 8 elevi. "Ca şi în anii anteriori, şi în acest an pregătirea elevilor va fi asigurată de cadre didactice din cadrul Şcolii de Arte şi Meserii (SAM) Tichileşti, unitate şcolară care funcţionează în penitenciar. Anul acesta SAM are angajate 14 cadre didactice.
Programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc. Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor 9 săli de clasă, o cancelarie, o bibliotecă şi un cabinet de psihoterapie, dar şi rechizitele necesare fiecărui elev", a precizat purtătorul de cuvânt al PMT. Acesta ne-a mai spus că în noul an de învăţământ nu sunt persoane private de libertate înscrise la cursuri universitare.
Potrivit legislaţiei în vigoare, ne-a mai informat sursa citată, fiecare persoană privată de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă, zile care se acordă numai în cazul absolvirii anului şcolar.
Categorie articol: 

Comentarii