Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua taxă auto, aprobată de Comisia de administraţie a Senatului

Noua metodologie de calcul a taxei de poluare elaborată de Guvern şi adoptată de Comisia de administraţie a Senatului stabileşte că taxa va fi plătită o singură dată, de către toţi cei care achiziţionează autovehicule şi le înmatriculează, precum şi de către cei care achiziţionează maşini pentru care nu a fost plătită această taxă.
Taxa auto se face venit la bugetul Fondului pentru Mediu şi se gestionează de Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea finanţării programelor pentru protecţia mediului.
Modalitatea de calcul a taxei este unitară pentru toate autovehiculele, ea urmând să se stabilească într-o procedură unitară indiferent dacă va fi achitată la momentul primei înmatriculări în România sau la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate.
Taxa se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon şi deprecierea autoturismului.
Proiectul Guvernului urmează să fie supus votului plenului Senatului, care este prima Cameră sesizată.
Guvernul a aprobat un proiect de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă, la schimbarea proprietarului.
Categorie articol: 

Comentarii