Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Noua Republică", partid cu acte în regulă

Mişcarea "Noua Republică" a sărbătorit în acest week-end intrarea în rândul partidelor politice din România. Mai exact, membrii acesteia s-au întâlnit în cadrul unui congres organizat la Bucureşti, pentru a-şi desemna conducerea partidului. "Congresul de sâmbătă a fost o sărbătoare şi ne-am simţit exact ca la o sărbătoare - a fost petrecerea de la botezul partidului. Am avut invitaţi oameni extraordinari: Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu, Adrian Papahagi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Grigore Leşe - care a devenit membru de onoare al Partidului Noua Republică -, Luca Niculescu, Grigore Cartianu (dintre jurnalişti), Cosmin Alexandru (fondatorul URR) şi Aurelian Pavelescu", a declarat Florin Drăgan, reprezentantul "Noua Republică" Brăila. În ceea ce priveşte alegerea funcţiilor de conducere - postul de preşedinte al partidului a fost ocupat, aşa cum era de aşteptat, de Mihail Neamţu cu 166 de voturi "pentru" din 191, iar cel de prim-vicepreşedinte i-a revenit lui Valeriu Todiraşcu. De menţionat că la bătălia pentru locurile de vârf în cadrul "Noua Republică" au luat parte şi patru reprezentanţi din Brăila. Florin Drăgan a candidat pentru funcţia de membru simplu în cadrul preşedinţiei partidului, Mihail Ştefănescu pentru un loc în Consiliul Executiv Naţional, Chirilă Stănică pentru unul în Consiliul Naţional de Control, iar Cazimir Ţino pentru funcţia de secretar general. "Votul a fost uninominal preferenţial, adică s-a trecut pe liste ordinea preferinţelor şi, în funcţie de acestea, s-a făcut un punctaj şi au fost aleşi candidaţii care au întrunit cel mai bun scor", a explicat Drăgan. Potrivit acestuia, dintre candidaţii brăileni care au participat, doar doi au reuşit să obţină postul dorit - Stănică Chirilă (preşedinte al CNC) şi Cazimir Ţino (secretar general al Partidului Noua Republică). "Lui Stănică i s-a recunoscut integritatea şi i s-a acordat o mare încredere, el fiind un auditor financiar al partidului. Este omul care va verifica modul în care vor fi cheltuiţi banii Partidului Noua Republică. Asta înseamnă că delegaţii de la congres au avut încredere foarte mare în Stănică şi în onestitatea sa. Şi funcţia obţinută de brăileanul Cazimir Ţino este, de asemenea, foarte importantă", a mai adăugat reprezentantul local Noua Republică.

Filiala Brăila - mulţumită de rezultat

În ceea ce-l priveşte, Florin Drăgan s-a declarat mulţumit de rezultate, în ciuda faptului că el nu a ajuns pe funcţia dorită.
"Deşi eu am candidat la echipa preşedinţiei şi am simţit o dezamăgire pentru faptul că nu am câştigat, trebuie să spun că mi se pare extraordinară. E o echipă în care am încredere şi cred că de toţi oamenii de acolo se va mai auzi. Mai mult decât atât, din cei nouă membri - în afară de preşedintele de partid şi prim-vicepreşedintele care s-au votat separat -, dintre cei 9, pe 7 i-am indicat şi eu, deci sunt absolut mulţumit de rezultatul votului", a spus acesta. Cu această ocazie, Drăgan a mai ţinut să specifice că atât în timpul congresului de sâmbătă, cât şi după acesta, mesajele de susţinere şi adeziunile pentru noul partid s-au înmulţit.

 
Categorie articol: 

Comentarii