Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua militari iranieni au fost rapiti la granita cu Pakistanul

Militanti sunniti din Iran au rapit noua militari pentru a obliga Teheranul sa elibereze 16 membri ai gruparii lor aflati in inchisoare, potrivit unei inregistrari video difuzate miercuri de postul de televiziune Al-Arabiya, relateaza Reuters.
Postul de televiziune a informat ca Organizatia Soldatii Domnului pentru Mujahedinii Sunniti a rapit noua militari, care aveau munitie asupra lor, intr-o provincie de la granita cu Pakistanul. Militarii au cerut Guvernului de la Teheran sa accepte cererea rapitorilor si in inregistrare este prezentat un grup de barbati care vorbesc in fata camerei.
Autenticitatea inregistrarii nu a putut fi stabilita deocamdata. De asemenea, nu este clar cind au fost rapiti militarii.
In iulie, Al-Arabiya a difuzat o inregistrare video provenind de la aceeasi grupare care afirma ca a decapitat un agent de securitate iranian, dupa ce amenintase ca-l va ucide, daca autoritatile iraniene nu-i vor elibera pe membrii gruparii aflati in inchisoare.
Rapirile sint rare in Iran. Autoritatile de la Teheran au anuntat ca au in custodie un numar neprecizat de membri al-Qaida pe care intentioneaza sa-i judece pentru crime impotriva statului islamic.
Populatia de circa 70 de milioane de oameni a Iranului este in proportie de 90 la suta de confesiune siita. Minoritatile - formate din kurzi, turkmeni si populatia de etnie Baluchi - sint de confesiune sunnita si se pling adesea de discriminare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii