Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In noua luni, jandarmii au dat amenzi de peste 250.000 lei

In primele noua luni ale acestui an, lucratorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila au desfasurat numeroase misiuni pe linie de ordine publica, fie in zona scolilor, a pietelor sau la diverse evenimente cultural-artistice sau religioase.
Astfel, de la inceputul anului au fost executate 1.147 misiuni, constind in patrulari pe raza municipiului, in statiunea Lacu Sarat, patrulari auto in mediul rural, actiuni punctuale in zona institutiilor de invatamint, precum si asigurarea ordinii publice pe timpul sustinerii unor examene. De asemenea, jandarmii au "vizitat" periodic si pietele, tirgurile si oboarele tocmai pentru a asigura un climat de siguranta.
In urma acestor misiuni, au fost constatate 125 infractiuni cu 167 autori depistati si un urmarit local depistat, fiind aplicate 1.063 sanctiuni in valoare totala de 259.186 lei.
De la inceputul anului, structura de ordine publica din cadrul IJJ a executat si misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfasurarii unor manifestari de protest, cultural artistice, religioase sau sportive, participind si la actiuni de prindere a evadatilor, dezertorilor si infractorilor periculosi. "In urma executarii acestor misiuni, rezultatele au fost concretizate in constatarea un numar de 3 infractiuni cu 2 autori depistati si aplicarea unui numar de 20 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.000 lei. Nu a fost necesara interventia in forta, toate activitatile, respectiv cele cultural artistice, religioase, sportive si manifestarile de protest desfasurindu-se in mod pasnic si civilizat", a precizat plt. Sorin Neftode din cadrul Compartimentului Relatii Publice al IJJ.
Misiunile de restabilire a ordinii publice, executate in perioada de referinta, au constat in aplanarea starii conflictuale in localitatea Ulmu, cu ocazia unor nemultumiri ale localnicilor referitoare la fraudarea alegerilor din aceasta localitate, precum si executarea unui numar de 289 interventii la solicitari telefonice, altele decit cele primite prin 112 si 621 interventii la apelul de urgenta 112. Pe aceasta linie, au fost constatate 38 infractiuni cu 43 autori depistati si s-au aplicat 368 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 95.400 lei.
Jandarmii au desfasurat misiuni si in cooperare cu alte institutii,
in special cu Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, Politia Comunitara, cu organele administratiei publice locale, cu organele silvice, garda de mediu, cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, dar si cu alte institutii la solicitarea acestora.
"Au fost executate 406 actiuni in cooperare cu politia, rezultatele concretizindu-se in constatarea unui numar de 16 infractiuni cu 21 autori depistati, prinderea unui urmarit general si aplicarea unui numar de 423 sanctiuni in valoare de 108.850 lei. S-au efectuat 21 actiuni, pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere a unor persoane, in localitatile Constanta, Tulcea, Hirsova, Hunedoara.
Au fost executate 45 misiuni in zona Tribunalului si Judecatoriei Braila precum si a Judecatoriei Insuratei, unde au avut loc sedinte de judecata avind in cauza liderii si membrii unor grupari rivale", a mai adaugat plt. Sorin Neftode.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii