Mergi la conţinutul principal

Noua Lege a Educaţiei a fost făcută de profesori şi nu va putea fi schimbată

Reforma în educaţie se derulează conform programului şi este acceptată de majoritatea cadrelor didactice din sistem, chiar dacă mai există inerţie din partea unora, a declarat inspectorul şcolar general Viorel Botea, la conferinţa de presă organizată ieri de Prefectură. În discursul său, şeful învăţământului brăilean a amintit despre rezultatele bune de la Evaluarea Naţională, despre rezultatele de la bacalaureat, care au demonstrat că la Brăila se munceşte corect, despre programul "Şcoală după şcoală". "După tot ceea ce s-a făcut până acum, nu va îndrăzni nimeni să arunce noua Lege a Educaţiei. Adevărul este că legea nu e dorită de anumite cadre didactice din învăţământul superior care îşi pierd avantajele. Această lege a fost făcută de profesori, nu de minister. Ea se va aplica în timp cu toate prevederile ei. Acum se lucrează în ţară la zeci de metodologii de aplicare a ei. Cine va putea să spună că nu e bună?", a susţinut inspectorul şcolar general Viorel Botea.
Inspectorul general a mai susţinut şi că relaţia dintre inspectoratele şcolare şi Minister s-a schimbat, nu mai este stăpân-sclav, ci o relaţie corectă, de colaborare şi respect. Prefectul Dumitru Popa a subliniat la rândul său că reforma sistemului este mai mult decât adecvată şi că este nevoie ca profesorii să renunţe la inerţie: "Sistemul de învăţământ are cea mai mare inerţie şi este nevoie ca dascălii să renunţe la vechile obiceiuri, să accepte schimbarea. La rândul lor şi elevii trebuie să înţeleagă că învăţământ obligatoriu înseamnă că statul e obligat să asigure gratuitatea, nu că orice elev, indiferent cât de slab, trebuie promovat".
Referitor la faptul că pe viitor se va intenţiona desfiiţarea şcolilor care nu au performanţe, inspectorul general Botea a spus că vor fi de mare ajutor consorţiile şcolare, unde vor fi şcoli cu aceleaşi probleme şi preocupări, iar experienţele pozitive de la una vor fi transferate şi celorlalte. "Dacă profesorii de la şcoala cu performanţe mai slabe nu vor accepta schimbarea atunci trebuie să-şi găsească loc în altă parte. Liceele care nu au performanţe vor fi şi ele transformate, dar în timp se vor face şi aceste lucruri. Cei care vor intra în clasa a V-a vor beneficia de aceste schimbări", a mai spus inspectorul general Botea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro