Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua degradare a starii de sanatate a lui Ariel Sharon

Fostul premier israelian Ariel Sharon, aflat in coma din luna ianuarie, a fost transferat, vineri, in unitatea de terapie intensiva a unui spital din Tel-Aviv, ca urmare a unei noi degradari a starii sale de sanatate, au anuntat surse medicale citate de AFP.
"Fostul premier Ariel Sharon a fost transferat (vineri) dimineata din sectia de terapie respiratorie a spitalului Sheba in cea de terapie intensiva, din cauza agravarii starii sale de sanatate", se arata intr-un comunicat al unitatii sanitare.
"Sharon sufera de o infectie care ii afecteaza inima. In acest moment, conditia sa este stabila", adauga comunicatul.
La sfirsitul lunii august, starea de sanatate a lui Sharon, in virsta de 78 de ani, s-a imbunatatit usor, iar el nu mai era considerat ca aflindu-se in stare critica, a precizat spitalul.
La 16 august, unitatea medicala a anuntat ca Sharon sufera de "pneumonie".
In aceeasi saptamina, conducerea spitalului a anuntat o noua agravare a starii de sanatate a fostului premier.
"In afara degradarii starii de sanatate a creierului, (detectata) cu ajutorul imagisticii cu rezonanta magnetica, s-a observat in ultimele 24 de ore o scadere drastica a productiei de urina, iar pe radiografia toracica a fost evidentiata o inflamare a celor doi plamini", a anuntat atunci spitalul.
Ariel Sharon a fost declarat oficial in incapacitate de a-si exercita atributiile, la 14 aprilie, la o suta de zile dupa internarea lui in spital, potrivit legislatiei israeliene, si la peste cinci ani de la preluarea de catre el a functiei de sef al guvernului.
Ehud Olmert i-a succedat in calitate de premier interimar, apoi ca premier oficial, in urma victoriei partidului sau Kadima in alegerile legislative din 28 martie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii