Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou-nascut abandonat in scara unui bloc

Abandonat in scara unui bloc. Asa a fost gasit un nou-nascut de numai 7 zile, de locatarul unui bloc din cartierul Hipodrom. Aurel Susan, care iesise din casa sa faca piata, a observat ca pe scara, dupa usa din hol, se afla ceva care seamana cu un pachet de cirpe, dar cind s-a apropiat, a vazut ca este vorba despre un copil. Uimit, dar si speriat, Susan a telefonat la 112 si a anuntat ce s-a intimplat. Salvarea sosita la fata locului l-a transportat pe micut la Spitalul Judetean, unde, in urma unui control atent, medicii au descoperit ca in afara unui icter obisnuit pentru nou-nascuti, baietelul nu avea alte probleme de sanatate. Tot medicii au stabilit ca micutul avea circa sapte zile. "Am iesit din apartament si am vazut jos, dupa usa de pe holul scarii un pachet. M-am apropiat si am vazut ca se auzea un zgomot, un gingurit. Cind m-am uitat mai bine, era un copilas infasat, asezat pe o sacosa din plastic. Am telefonat la 112, au venit politistii foarte repede, in citeva minute si ei au chemat Salvarea. A fost o experienta inedita pentru mine, nu am mai gasit niciodata un bebelus", ne-a spus Aurel Susan.
In bloc, locatarii au fost stupefiati de o asemenea intimplare. "Ce sa spun... ceva criminal. Nu stiu cum nu i-a fost frica de justitia divina, ca vad ca de copilul ei nu i-a fost mila", ne-a spus o locatara. "Ati vazut ca animalele te sfisie daca incerci sa te apropii de puii lor, mai ales dupa ce-i fata. La noi, la oameni, se pare ca nu exista intotdeauna acest sentiment matern", a comentat o alta vecina.
Copilul va mai ramine citeva zile la Spitalul Judetean, in ingrijirea medicilor. "A fost adus la Spitalul Judetean un nou nascut in virsta de 7 zile, care a fost abandonat pe scara unui bloc, copilul fiind infasat. El a fost identificat cu icter fiziologic, fara alte afectiuni, iar acum este in ingrijirea personalului sectiei de Pediatrie. Copilul este bine, nu prezinta alte afectiuni", ne-a spus dr. Marian Baciu, purtator de cuvint al Spitalului Judetean Braila.
Directia pentru Protectia Copilului si Politia au intrat in alerta, primii, pentru a-i gasi o mama de imprumut, care sa-l creasca, ceilalti, pentru a-i identifica mama naturala, care l-a abandonat.
"Institutia noastra a identificat un asistent maternal care este pregatit sa ofere protectie copilului, atunci cind starea de sanatate a baietelului va permite acest lucru. Asistentul maternal va vizita copilul la spital, pentru a-l cunoaste si a sti care sint nevoile acestuia", ne-a informat Simona Cimpoaie, directorul Directiei pentru Protectia Copilului.
Politia desfasoara cercetari pentru identificarea femeii care si-a abandonat, astfel, copilul. Daca va fi gasita, ea va fi acuzata de abandon familial, riscind o amenda penala sau inchisoare intre 6 luni si 2 ani.
In urma cu circa un an de zile, in aceeasi zona, a fost descoperit un alt bebelus abandonat intr-un bloc.
Categorie articol: 

Comentarii