Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou fragment din Cartea Junglei

Cind "parintele Constitutiei", Antonie Iorgovan, o califica pe Monica Macovei drept ierbivora, am inteles clar cine sint carnivorele in jungla politicii din Romania si cita foame le provoaca lipsa ciolanului. Cind si-au strins haitele si au iesit la atac dupa o perioada in care si-au lins ranile, schimbindu-si cameleonic culoarea, amestecindu-se cu necrofagele si behaind inselator precum mioarele, a existat o clipa in care as fi putut sa cred ca avintul PSD impotriva ministrului Justitiei nu este doar o incercare magareasca de a pune friu unui armasar care a inceput sa loveasca, in sfirsit, cu copitele in vizuina coruptiei.
Nu o fi ministrul Macovei o gazela frumusica numai buna de impaiat, de dus la zoo ori de luat acasa, dar conjuratia de carnivore strinsa impotriva ei ma face sa cred ca, mai degraba, ceea ce a facut decit ceea ce nu a facut pina acum in domeniul Justitiei este lucrul care ii supara pe Cei Ce-si Arata Coltii si ca, in fond, incercarea de impunere a domniei Legii este cea care strica linistea junglei. Inversunarea cu care parlamentarii s-au opus infiintarii Agentiei Nationale de Integritate in forma propusa de Macovei este cel mai graitor exemplu in sprijinul acestui fapt.
Ieri, Curtea Constitutionala le-a dat o palma peste bot celor care sperau ca vor servi la cina carne de ierbivora. Institutia a decis ca ministrul Justitiei nu trebuie revocat din functie, in urma adoptarii, in Senat, a motiunii impotriva sa. Ca, in fond, pretentiile aliantei PSD-PRM-PC sint anticonstitutionale. Solutia Curtii il pune, fara indoiala, la grea incercare pe prim-ministrul Tariceanu, caruia, se stie, numai draga nu-i este Monica Macovei si caruia motiunea opozitiei, cu care au votat si unii parlamentari ai puterii, ii ridica mingea la fileu, fiind un bun prilej de a da cu ierbivora de pamint intr-un mod legitim. Tariceanu se afla, prin urmare, in postura de a accepta, in continuare, in cabinetul sau, prezenta ministrului care a dat publicitatii interventiile dubioase in cazul Patriciu sau de a-si da, definitiv, arama pe fata. Vom vedea, deci, daca prefera carnea in singe ori daca mai ramine o vreme in turma ierbivorelor.
Categorie articol: 

Comentarii