Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nouă cine ne mai oferă o şansă?

Nu ştiu dacă Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut bine sau a făcut rău desemnând-o miercuri, 17 ianuarie, pe eurodeputata social-democrată Viorica Dăncilă, ca premier. În ultimele şapte luni,  Viorica Dăncilă este al treilea premier al României  şi, după demisia bruscă a lui Mihai Tudose, ţara va avea pentru prima dată o femeie premier, o marionetă a liderului PSD Liviu Dragnea. Trebuie să recunosc, despre contribuţia acestei distinse doamne prin Parlamentul European nu prea am auzit multe lucruri. Ştiu însă că, în urmă cu aproape un an de zile, când noi mărşăluiam pe străzi împotriva celor ce modificau codurile penale noaptea, ca hoţii, Viorica Dăncilă s-a dovedit a fi o înfocată susţinătoare a OUG 13. Mai mult decât atât, fosta profesoară din Videle a ridicat două degete în faţa clasei politice a Europei şi s-a plâns Parlamentului European că în România au avut loc proteste violente. „Domnule preşedinte, în această seară şi chiar în acest moment au loc proteste în România, la care s-au produs violenţe în rândul forţelor de ordine, dar şi în rândul celor prezenţi la protest. S-a aruncat cu petarde şi pietre în forţele de ordine, cu dorinţa de a provoca autorităţile să producă victime. Acest lucru nu s-a produs, dar cred eu că acest lucru îi discreditează pe cei care au contribuit la aceste proteste....”

Şi tot aşa, pârâcioasa mică din Videle şi-a dat cu presupusul sus şi tare, a aruncat cu noroi în Direcţia Naţională Anticorupţie, care, după ideile sale creţe, ar fi dorit să deschidă o investigaţie la acea vreme împotriva celor care au participat la redactarea respectivelor acte normative. Cu alte cuvinte, pupila lui Dragnea a demonstrat lumii întregi în urmă cu nici un an, cât de barbari suntem noi, românii, cei care am ieşit în stradă să protestăm împotriva unui guvern de hoţi şi ce ghiocei neprihăniţi sunt reprezentanţii Guvernului PSD-ALDE.

Cam asta este percepţia mea despre cadâna din haremul lui Dragnea, prima femeie prim-ministru, care urmează să îşi facă echipa guvernamentală din femei social-democrate din Teleorman, din Videle, sau, chiar împreună cu o vecină de bloc, aşa cum este cazul ministresei Carmen Dan.

De altfel, mă tot întreb, în ultimele zile, cum este posibil ca un orăşel ca Videle să trimită în Guvernul acestei ţări două femei din acelaşi bloc, două femei în posturi-cheie în stat? Răspunsul se regăseşte însă în discursul lui Liviu Dragnea, când a anunţat că Viorica Dăncilă este propusă de PSD ca premier: „o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă, care nu s-a dezis niciodată de iniţiativele noastre de îmbunătăţire a legilor justiţiei”.

Fără alte comentarii. De aşa-ceva aveam noi nevoie? De „o femeie civilizată” care să nu îl trădeze pe Dragnea şi care să se facă preş în faţa lui? Cu această duduie cu părul bigudat, care spune că Pakistanul şi  Iranul sunt membre UE vrem noi să defilăm?

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să mai dea o şansă PSD-ului şi a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier. Spuneam că nu ştiu dacă a făcut bine sau rău şi nu pot eu să-l judec.

Dar nouă, muritorilor de rând, nouă, celor care am votat şi care am aşteptat cu sufletul la gură schimbarea, cine ne oferă o nouă şansă?
Categorie articol: 

Comentarii