Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Note mici la la proba orala de limba romana a Bacalaureatului

Luni s-a desfasurat proba orala a Bacalaureatului la limba si literatura romana. Din cei 1.686 candidati inscrisi, s-au prezentat 1.650, adica s-a inregistrat o prezenta de aproximativ 98%. Acestia au promovat toti, insa 21 dintre ei au luat doar note intre 5.00 si 6.00 care nu-i ajuta prea mult la promovarea examenului, intrucit media finala de pomovare este 6.00.
Cei mai multi candidati, 127, au luat note intre 7.00 si 8.00, alti 98 au luat note intre 8.00 si 9.00, iar 80 au luat note intre 6.00 si 7.00. Numai 49 au reusit sa ia note intre 9 si 9.99, iar 13 candidati chiar au reusit sa ia nota maxima. Dintre acestia, 11 au fost de la cursurile de zi, si doi au absolvit cursurile serale.
Ieri s-a efectuat si tragerea la sorti a membrilor comisiilor de examinare la limbile moderne - engleza, franceza, german si rusa, precum si a profesorilor evaluatori la limba si literatura romana, proba scrisa, iar astazi se desfasoara proba orala la limba moderna in cele cinci centre de examinare de la: "Balcescu", "Nenitescu", "Brancoveanu", "Saligny" si "Cerna". Miine este planificata proba scrisa la limba si literatura romana, iar luni are loc proba obligatorie a profilului. Pe 26 august se desfasoara proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 27 proba la alegere
dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare
specializarii. Afisarea rezultatelor se va face pe 29 august, iar depunerea contestatiilor are loc in aceeasi zi, de la ora 16.00 pina la 20.00. Rezultatele finale se vor afla pe 1 septembrie.

Masuri suplimentare privind desfasurarea bacalaureatului

In vederea asigurarii unor conditii optime pentru desfasurarea examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului recomanda aplicarea mai multor masuri care se impun in situatie de canicula.
Candidatilor trebuie sa li se asigure ventilatie corespunzatoare in salile de examen, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective, iar pentru a preintimpina eventuale incidente, trebuie asigurata apa potabila in toate salile de examene. La nivelul celor cinci centre de examen organizate la nivelul Judetului Braila trebuie asigurata asistenta medicala permanenta. De asemenea, pentru proba practica F la educatie fizica si sport, precum si pentru proba F la maiestrie sportiva se recomanda sustinerea acestora incepind cu ora 7.00 a zilei de examen. In plus, se recomanda ca, acolo unde acest lucru este posibil, probele sportive sa fie sustinute de catre candidati in sali de sport. In situatia in care unele dintre probelele sportive nu pot fi sustinute in sali de sport, sustinerea acestora trebuie programata in intervalele orare in care temperatura aerului permite desfasurarea lor in conditii optime.
Probele orale continua astazi cu limba si literatura moderna. Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana se va desfasura joi, 21 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii