Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nominalizările pentru conducerea FMI o au ca favorită pe Christine Lagarde

În cursă se mai află guvernatorul băncii centrale mexicane Agustin Carstens şi omologul său kazah Grigori Marcenko.
Alegerea ar urma să fie anunţată până în 30 iunie.
Principalii candidaţi îşi încheie în prezent campaniile de lobby pentru a obţine funcţia. Lagarde a părăsit joi China şi a plecat în Portugalia, pentru a lua parte la reuniunea anuală a Băncii africane pentru dezvoltare. Înainte de a pleca, ea a spus că este "foarte satisfăcută" de rezultatele întâlnirii sale cu oficialii chinezi.
"Am un sentiment foarte pozitiv după aceste discuţii, dar ţine de ei să-şi prezinte decizia", a spus Lagarde.
Ministrul francez a vizitat anterior India şi Brazilia.
Şi Karstens este în turneu în lume, el vizitează India, înainte de a merge săptămâna viitoare în Statele Unite.
Între timp, Markacenko - a cărui candidatură a fost înaintată de Rusia şi de alte foste republici sovietice - a declarat că Lagarde este favorită în cursă. "Există multe informaţii provenind din diferite surse, ceea ce sugerează că există un acord între ţările G8 să o susţină pe Lagarde", a spus oficialul kazah, citat de Daily Telegraph.
"Dacă ţări care au împreună peste 60% din voturi au convenit să susţină un candidat, atunci afacerea este mai mult sau mai puţin încheiată", a adăugat el.
Lagarde se bucură de susţinerea multor lideri europeni, dar economiile emergente consideră depăşită tradiţia ca un european să conducă Fondul. Toţi cei 10 directori FMI de după 1944 au fost europeni.
Cei 24 de membri ai Consiliului de Administraţie al Fondului vor desemna noul şef.
Poziţia de director al Fondului Monetar Internaţional a devenit vacantă după ce Dominique Strauss-Kahn a demisionat, pe fondul acuzaţiilor de agresiune sexuală şi tentativă de viol
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii