Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noile semafoare pot crea blocaje in trafic

Nici nu au fost puse in functiune noile semafoare din municipiu, ca deja a fost luata in discutie varianta ca unele dintre ele ar putea fi oprite. Si asta daca se va observa ca ele mai mult incurca traficul decit sa-l fluidizeze, din cauza faptului ca sint amplasate prea aproape unul de altul sau ca nu comunica intre ele. Spre exemplu, zona cea mai predispusa la blocaje este Calea Calarasilor, intre Piata Condordia si Palatul de Justitie, unde vor functiona nici mai mult, nici mai putin, de trei semafoare, pe o distanta de un kilometru. Este vorba despre intersectiile cu strada Grivita, Bulevardul Independentei si Al. I. Cuza, unde soferii nu vor apuca bine sa apese pedala de acceleratie, ca vor fi nevoiti sa frineze din nou.
Ce-i drept, la acest moment nimeni nu poate spune cu exactitate daca noile semafoare, sapte la numar, vor incurca sau nu circulatia, insa nu este exclus ca unele dintre acestea sa fie lasate doar pe lumina intermitenta, pentru a nu provoca haos in trafic. "Daca vor fi blocaje in trafic din cauza faptului ca avem foarte multe semafoare si necorelate intre ele, atunci vom lua masuri de optimizare a valorilor de trafic, punind unele dintre ele pe intermitent. Oricum nu ne putem pronunta acum, pentru ca nu putem sti ce se va intimpla. Cred ca investitia este benefica, dar rezultatele functionarii acestui sistem le vom vedea in timp", a precizat comisar Marian Caragata, seful Serviciului Politiei Rutiere Braila.
Prima intersectie la care se va pune in functiune semaforul va fi B-dul Independentei colt cu Str. Garii urmind sa fie pornite si cele de la B-dul Independentei colt cu Str. Republicii, B-dul Cuza colt cu Republicii, Str. Grivita colt cu Calea Galati, B-dul Cuza colt cu Calea Calarasilor, B-dul Independentei colt cu Calea Calarasilor si Sos. Buzaului colt cu Str. Grigore Alexandrescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii