Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noile reguli de circulație pe Dorobanți, motiv de revoltă pentru un brăilean: «Claxonează ca disperații!»

* șoferii care nu se încadrează corect pe banda pentru viraj la stânga și care claxonează ori sunt claxonați îi disperă pe locatarii din zona intersecțiilor semaforizate de pe Dorobanți * unul dintre locuitori ne-a semnalat disconfortul creat de conducătorii auto care “uită” mâna pe claxon * acesta propune autorităților locale să mute semaforul pentru viraj la stânga deasupra benzii corespunzătoare

 

 

Recentele modificări aduse traficului rutier de pe Bulevardul Dorobanților exasperează atât conducătorii auto care nu s-au obișnuit cu ele, cât și locuitorii din zonă. Vorbim aici despre faptul că unii șoferi care se deplasează pe bulevard și intenționează să vireze la stânga în intersecțiile semaforizate nu s-au obișnuit încă să se încadreze pe banda cu linia de tramvai, ba chiar o ocolesc, temându-se de sancțiunile polițiștilor rutieri. Chiar dacă înaintea refugiilor stațiilor de tramvai există indicatoare de ocolire prin ambele părți - deci varianta amenzii a fost exclusă din ecuație -, iar marcajele rutiere au fost adaptate noilor reguli, mai există cazuri când rutina s-a instalat în mintea șoferilor, iar aceștia din urmă nu se încadrează corect pe banda pentru viraj la stânga. Acest lucru nu face altceva decât să-i enerveze atât pe cei care greșesc, dar și pe ceilalți participanți la traficul rutier și uite așa încep claxoanele prelungite și nu numai. Potrivit unei sesizări primite pe adresa redacției, situația traficului rutier de pe bulevardul Dorobanților afectează și locatarii din zonă, în special pe cei care stau în apropierea intersecțiilor semaforizate. Daniel M., un brăilean care locuiește la intersecția bulevardului cu strada Școlilor, s-a plâns de disconfortul creat de conducătorii auto care “uită” mâna pe claxon. “Aș dori să vă aduc la cunoștință o situație deranjantă pentru liniștea celor ce locuiesc în zona respectivă. Recenta modificare a sensurilor de mers de pe bulevard, respectiv mutarea sensului la stânga în fața stațiilor de autobuz/tramvai a produs și produce confuzie în rândul participanților la trafic. Astfel, mulți dintre ei nu văd noua situație semnalizată pe carosabil, se încadrează pentru stânga pe vechea bandă și, când vor să plece, claxonează ca disperații, neștiind că sunt alte realități. Încercați să multiplicați un claxon cu 10, în orele de trafic maxim, și veți înțelege disconfortul produs pentru cei ce locuiesc în zonă, ne-a scris bărbatul.

Reclamantul a făcut și câteva recomandări pentru a fi evitate claxoanele interminabile de pe Dorobanților: “Poliția Română să facă mai multă muncă de informare privind noile realități rutiere”, dar și să monteze semaforul corespunzător virajului la stânga fix deasupra benzii corespunzătoare. “Poziția semaforului pentru stânga nu a fost modificată. (...) E și normal ca unii să se încurce și să fie nervoși și, ca atare, claxonează! Camerele din intersecție sigur pot dovedi această situație”, a încheiat sesizarea brăileanul Daniel M.

Cei care trec adesea prin intersecția bulevardului Dorobanților cu strada Școlilor au observat cel puțin un șofer încadrat greșit pe bandă pentru a vira la stânga. Și cu siguranță au auzit claxoane, urlete și un “Băăă! Ai greșit banda!” spus de vreun pieton ori alt participant la trafic.
Categorie articol: 

Comentarii