Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi vrem WC în casă!

Mai multe familii care locuiesc într-o clădire închiriată de la Serviciul de Utilitate Publică, Administrare Fond Locativ şi Cimitire (SUPAFLC) din cadrul Primăriei Brăila, situată pe Strada Oituz, nr. 11, se declară nemulţumite de condiţiile în care trăiesc. Oamenii se plâng că nu au toaletă în casă şi trebuie să o folosească pe cea din curtea clădirii, care nu se află în cele mai bune condiţii.
Mariana Godino stă cu chirie de 13 ani în această clădire şi spune că a făcut toate demersurile pentru a-şi putea construi un grup sanitar în casă. "Ne facem nevoile în găleată, în casă, unde gătesc. Există un wc în curte, dar e mizerabil", ne-a declarat aceasta. Ea a fost în audienţă la primar, la reprezentanţii SUPAFLC, dar nu a primit aprobare. Mai mult, femeia a depus o plângere la preşedintele Klaus Iohannis. De la Administraţia Prezidenţială i s-a răspuns că plângerea a fost transmisă către Prefectura Brăila, care urmează să formuleze un răspuns în termenul legal. Ulterior, femeia a primit un răspuns formulat de Primăria Brăila şi semnat de primarul Aurel Simionescu. Acesta îi transmite, scurt şi la obiect, că într-un spaţiu cu destinaţie de locuinţă nu poate fi amenajat un grup sanitar.
Femeia şi-a improvizat, totuşi, în grădina clădirii, o magazie cu un grup sanitar, dar spune că este foarte greu să trăiască în aceste condiţii, fiind şi bolnavă, şi nu îşi doreşte decât să primească aviz favorabil pentru a-şi putea construi, pe banii ei, o baie.
În aceeaşi situaţie sunt şi celelalte familii care locuiesc acolo, fiecare dorind să aibă condiţii decente de trai.

 
Categorie articol: 

Comentarii