Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi testări gratuite pentru depistarea osteoporozei!

acestea vor avea loc la Brăila, în perioada 20 şi 21 noiembrie (miercuri şi joi),  în cadrul farmaciei Myosotis, de pe Calea Călăraşilor, la numărul 66

 

O nouă campanie gratuită de prevenţie a osteoporozei, la Brăila! Acţiunea se va desfăşura în perioada 20 şi 21 noiembrie, adică în zilele de miercuri şi joi,  în intervalul orar 9.00-17.00, în cadrul farmaciei Myosotis 67, de pe Calea Călăraşilor, la numărul 66.

Testarea se va face cu ajutorul unui aparat care va evalua pacienţii în vederea depistării riscului de osteoporoză, utilizând ultrasonografia calcaneană. Ce înseamnă asta mai exact? Practic, este vorba despre o ecografie care nu pune diagnosticul de osteoporoză, ci încadrează persoanele testate în categoria de risc (mic, mediu sau mare) pe baza parametrilor furnizaţi în urma trecerii undei prin os.

O investigaţie rapidă de doar 15 secunde, care se face la nivelul calcaneului, şi fără riscuri de expunere la radiaţii, după cum ne asigură organizatorii.

Pentru mai multe informaţii despre campania gratuită pentru depistarea riscului de osteoporoză de la Brăila este disponibil numărul de telefon:0339/732.800, unde se pot face şi programări. Organizatorii ne asigură însă că sunt primite la testare şi persoanele care nu au reuşit să-şi facă programare.

Potrivit specialiştilor, osteoporoza este o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea microarhitecturii  ţesutului osos, iar asta nu face decât să crească fragilitatea osului şi, implicit, riscul la fracturi. Este o boală care se instalează lent şi, de cele mai multe ori, fără semnale până la prima fractură, care, în majoritatea cazurilor, afectează coloana vertebrală, şoldul sau radiusul distal, adică zona antebraţului. După vârsta de 50 de ani, riscul de fractură creşte exponenţial, 40% dintre femei şi 13% dintre bărbaţi prezintă cel puţin o fractură osteoporotică. De asemenea, statisticile medicilor mai arată că, la nivel mondial, în jur de 200 de milioane de persoane sunt afectate de osteoporoză.
Categorie articol: 

Comentarii