Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi succese pentru tenismenii de la TC Venus

Cei mai buni 12 tenismeni din tara la categoria de virsta 13 ani si-au disputat intiietatea la Centrul National din Bucuresti pentru a accede la turneul international din Franta (TIM) care va a vea loc la inceputul lunii decembrie.
Printre participanti s-a numarat si reprezentantul clubului brailean, TC Venus, Alexandru Tabirca. Elevul lui Gheorghe Goleanu a reusit sa cistige patru meciuri in grupa sa. In partida inaugurala s-a impus cu 6-1, 7-6 in fata aradeanului Nicu Doncea, iar in turul al doilea a dispus cu 6-2, 6-3 de pitesteanul Florin Boboc. Tabirca a realizat acelasi scor si cu bucuresteanul Alexandru Cosma insa in turul al patrulea a suferit prima infringere, 4-6, 4-6 in fata altui reprezentant al gazdelor, Andrei Aoritei. In ultimul meci din grupa braileanul s-a impus lejer, 6-3, 6-1 in disputa cu Iustin Baciu si astfel si-a asigurat accederea in turneul de patru, in urma caruia aveau sa se stabileasca cei doi tenismeni care vor reprezenta Romania la turneul din Franta.
In ultimul act al competitiei, Alexandru Tabirca a inceput cu o infringere, 2-6, 3-6 in partida cu cistigatorul celeilalte grupe, Stefan Vinti din Medias. Reprezentantul clubului TC Venus a facut insa un joc foarte bun in cel de al doilea meci si a reusit sa-si ia revansa, ivingindu-l in trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3 pe Andrei Aoritei, iar in ultimul joc a dispus cu 6-0, 6-0 de Teodor Apostu din Focsani.
Pentru turneul international din Franta s-au calificat Stefan Vinti si Alexandru Tabirca.

Andrei Teodor Vasile a obtinut locul intii la trofeul "Bobolat"

Concomitent s-a derulat si trofeul "Babolat" concurs de categoria a III-a rezervat sportivilor de 10, 12 si 14 ani, unde un alt reprezentant al clubului brailean, Andrei Teodor Vasile, a reusit sa-si adjudece unul dintre trofee.
Vasile a participat la categoria de virsta 10 ani si a incheiat neinvins competitia. El a cistigat lejer primele doua partide, 6-0, 6-1 cu Arthur Smidt si 6-1, 6-1 cu David Pata insa i-au trebuit trei seturi, 3-6, 6-4, 6-2 ca sa-si adjudece victoria in fata bucuresteanului Adrian Condescu.
Andrei Teodor Vasile a dispus in semifinale cu 6-0, 6-4 de Marius Botezan din Tg. Mures, iar in finala l-a invins, tot in doua seturi pe Laurentiu Scinteie din Timisoara.
"Rezultatele pe care le-am obtinut sint foarte bune si ele vin sa demonstreze ca la clubul nostru se munceste cu folos. Avem copii foarte talentati dovada ca intre primii doi tenismeni din tara la categoria de virsta 13 ani se afla si un brailean, Alexandru Tabirca. Eu sint convins ca la turneul din Franta el va face o figura frumoasa. Un rezultat foarte bun a obtinut si Andrei Teodor Vasile, un tenismen aflat intr-o mare ascensiune. Intr-o companie selecta, Vasile a dat dovada de o mare stapinire de sine si a demonstrat ca este unul dintre cei mai buni tenismeni din tara la categoria lui de virsta" a declarat Gheorghe Goleanu.
Categorie articol: 

Comentarii