Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi succese ale elevilor braileni

Peste 70 de elevi de clasa a VII-a s-au intrecut, in editia a III-a a Concursului National de Chimie "Raluca Ripan", etapa judeteana. Competitia s-a desfasurat la Scoala cu clasele I-VIII "M. Dragomir", concurentii avind de rezolvat subiecte elaborate de catre Directia Invatamint Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Dupa cum a declarat inspectorul de specialitate, prof. Daniel Panturu, subiectele au avut un grad de dificultate destul de ridicat, avind in vedere ca elevii incep studiul chimiei chiar din clasa a VII-a.
In urma evaluarii rezultatelor, primele trei locuri la faza judeteana au fost ocupate de Ana Maria Sora si Emanuela Popa, de la Scoala "Mihai Eminescu", prof. Maura Panturu si Mihai Racoreanu, de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", prof. Madalina Vlad. Acestia au cistigat dreptul de a concura mai departe in faza nationala a concursului ce va avea loc la Cluj, in perioada 1-3 iunie.
Alti trei elevi braileni au reusit sa se califice la faza nationala a unui concurs. Este vorba despre elevii Alexandra Soca si Irina Lupu de la Scoala "Mihai Eminescu" si Mihaita Cracan, de la Scoala "Mihai Viteazu". Ei vor reprezenta judetul Braila la Olimpiada de Stiinte pentru Juniori, ce se va desfasura la Buzau, in perioada 27-31 iulie. Faza judeteana a Olimpiadei s-a desfasurat pe 12 mai 2007, la Scoala "Ion Creanga". Inspectorul Panturu a tinut sa precizeze ca ambele concursuri judetene s-au desfasurat fara probleme.
Categorie articol: 

Comentarii