Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi reglementări pentru firmele de curierat rapid

Direcţia Generală a Vămilor a anunţat că a intrat de câteva zile în vigoare Ordinul preşedintelui ANAF privind procedura de întocmire a formalităţilor vamale în cazul serviciilor de curierat rapid. "Măsurile prevăzute au fost agreate şi susţinute, în cadrul întâlnirilor organizate la sediul Direcţiei Generale a Vămilor, de către marii operatori economici care desfăşoară servicii de curierat rapid şi care vor utiliza formalităţi vamale simplificate (declaraţia vamală pentru curierat rapid). Noile prevederi au scopul de a simplifica fluxul de vămuire în procesul de declarare a coletelor neînsoţite care sosesc/ sunt expediate în/ din România prin serviciile de curierat rapid autorizate în România", se menţionează într-un comunicat de presă al Vămii.
Noile reglementări prevăd că, de exemplu, pentru persoanele fizice care utilizează serviciile de curierat rapid ale operatorilor autorizaţi, nu mai există obligativitatea obţinerii numărului EORI. Conţinutul trimiterilor va fi declarat în baza CNP, printr-o declaraţie simplificată.
Coletele expediate de o persoană fizică dintr-o ţară terţă la o altă persoană fizică, care se află pe teritoriul vamal al României, fără scop comercial, sunt scutite de taxe vamale dacă valoarea acestora nu depăşeşte 45 de euro, cu respectarea unor anumite condiţii. Informaţii detaliate în acest sens sunt disponibile pe pagina de internet a autorităţii vamale, www.customs.ro, secţiunea "Călători - Bunuri expediate prin colete".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii