Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi proiecte europene Erasmus+ la Şcoala Gimnazială Vădeni

• este vorba despre proiectele “If I were a teacher”, în care Şcoala Gimnazială Vădeni este coordonator, şi proiectul “Sciences and Mathematics into Learning English”, în care unitatea de învăţământ brăileană este parteneră

 

Vineri, 1 noiembrie, la Şcoala Gimnazială Vădeni a avut loc deschiderea oficială a celor două proiecte Erasmus+ pe care şcoala le va implementa în perioada 2019-2021. La activitate au participat elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila - prof. Romeo Mocanu - inspector şcolar general adjunct, prof. Camelia Istrate - inspector şcolar pentru management instituţional, prof. Daniela Petre - inspector şcolar pentru proiecte europene, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

“După obţinerea în acest an a certificatului «Şcoală Europeană», pentru a doua oară consecutiv, Şcoala Gimnazială Vădeni continuă derularea de proiecte europene în cadrul programului Erasmus+, ne-a declarat prof. Steluţa Perianu, directoarea unităţii de învăţământ.

Astfel, în perioada 2019-2021 se vor derula două proiecte de schimb interşcolar. Primul este “If I were a teacher”, în care Şcoala Vădeni este coordonatoare, parteneri fiind şcoli din Turcia, Italia, Spania şi Croaţia. Obiectivul proiectului este dezvoltarea unui proces de învăţare cu adevărat util pentru toţi elevii şi conectarea strategiilor de predare/învăţare/evaluare la viaţa de zi cu zi a acestora. Pe lângă activităţile curente ale proiectului, se vor desfăşura cinci activităţi de învăţare pe termen scurt, la care vor participa câte doi profesori şi  cinci elevi din toate şcolile partenere. Prima întâlnire de acest gen, va avea loc la Şcoala Gimnazială Vădeni , în perioada 18-22 noiembrie.

Cel de-al doilea proiect se numeşte “Sciences and Mathematics into Learning English” (SMILE), în care şcoală este parteneră, alături de unităţi din Letonia, Estonia, Grecia, Croaţia şi Cehia. Şcoala coordonatoare este din Riga, Letonia. Obiectivul general este îmbunătăţirea calităţii actului educaţional prin aplicarea de noi metode şi strategii didactice şi schimbul de bune practici între şcolile partenere. În acest proiect vor avea loc două întâlniri transnaţionale concretizate în activităţi de formare, la care vor participa câte trei cadre didactice, respectiv  patru activităţi de învăţare, la care vor participa câte două cadre didactice şi şase elevi din fiecare şcoală parteneră. Şcoala Vădeni va fi gazdă pentru prima întâlnire a proiectului, la începutul lunii decembrie.

“În opinia noastră, proiectele europene sunt excelente oportunităţi pentru dezvoltarea personală şi profesională a cadrelor didactice, pentru lărgirea orizontului cultural al copiilor, pentru creşterea imaginii şcolii pe plan local, regional şi naţional”, a declarat prof. Steluţa Perianu.

 
Categorie articol: 

Comentarii