Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Noi orizonturi" deschise de Andreea Gabriela Tudor

Compoziţii într-o viziune personală, sensibilitate, dar şi acumulări în parcursul artistic, acestea sunt coordonatele principale ale expoziţiei de pictură "Noi orizonturi" , găzduită de Liceul de Artă "Harciclea Darclee". Cele 39 de lucrări de pe simeze, semnate de eleva Andreea Gabriela Tudor, din clasa a V-a, sunt realizate după perioada în care micuţa artistă s-a aflat la studii, timp de un semestru, la o şcoală în Franţa, dar şi înainte de plecarea ei din ţară. Vernisajul celei de-a şase expoziţii personale, care a avut loc ieri, a stat sub semnul emoţiei revenirii Gabrielei în mijlocul profesorilor şi a colegilor, cărora a mărturisit că le-a dus dorul. Alături de autoarea lucrărilor au fost prezenţi prof. Elisabeta Volcu, cea care o îndrumă pe Andreea în arta plastică, cadre didactice şi elevi ai şcolii. "Andreea Gabriela a trecut într-o altă etapă, în compoziţiile ei mai noi vedem mari schimbări. Am expus şi lucrări mai vechi, ca să vedem această evoluţie. Trecând de la lucrările mai vechi, descriptive, cu naturi statice, cu peisaje, spre lucrări abstracte, vedem clar această evoluţie. Cred că transformarea asta este benefică. Eu o felicit că rămâne în continuare la fel de creativă şi de interesată de artă", a remarcat prof. Elisabeta Volcu. Vizibil emoţionată, Andreea Gabriela a împărtăşit publicului gândurile sale. "Sunt câteva din trăirile mele faţă de ce mi-a lipsit, colegi, profesori. Mi-au lispit toate aceste activităţi care pentru mine înseamnă viaţă", a spus mica artistă.
Prezent la vernisaj, artistul plastic Victor Chiriloae, a considerat că autoarea lucrărilor expuse este în faza acumulărilor şi are acea dinamică ce o împinge mai departe, este foarte muncitoare şi compune într-o viziune personală, dar încă o consideră un copil.
Andreea Gabriela Tudor pictează de la vârsta de 4 ani, la Palatul Copiilor. A avut până acum cinci expoziţii personale în fiecare an, din 2007 încoace, a participat la numeroase expoziţii de grup şi a obţinut multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale.
Categorie articol: 

Comentarii