Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi ne-am făcut datoria! Voi?

Consider că în această campanie electorală anostă, plictisitoare şi plină de vorbe goale, noi am căutat să alegem grâul de neghină. Sigur, nu înseamnă că am reuşit, deoarece adâncurile politicii româneşti, în general, şi ale celei de Brăila, în particular, sunt greu de pătruns. Măcar am încercat. În primul rând, am cerut parlamentarilor, care candidează pentru un nou mandat, să trimită câte un raport pentru brăileni. Este adevărat, am lansat public invitaţia doar către Ion Rotaru, Mihai Tudose, Vasile Varga şi Marioara Nistor. Nu l-am nominalizat pe Silviu Petrea, deoarece considerăm Partidul România Unită o formaţiune toxică. Plin de penali, finanţat de Sebastian Ghiţă, acest mogul alimentat cu zeci şi zeci şi zeci de milioane de euro din bani publici, avem de-a face, de fapt, cu partiduleţul lui Victor Ponta. Acest partid de buzunar i-a asigurat lui Ponta un loc fruntaş pe listele PSD, Liviu Dragnea fiind nevoit să înghită cu noduri afişele PRU cu fostul premier în rol de viitor prim-ministru. Sper să nu intre în Parlament.

Revenind, tot gratis, rubrica „De ce vrei în Parlament, stimate candidat?” a oferit posibilitatea partidelor să-şi prezinte oamenii în faţa brăilenilor. Candidaţii aveau de răspuns la 3 întrebări banale pentru un aspirant la fotoliul de parlamentar: De ce vreţi să candidaţi? Ce vă recomandă? De ce v-ar vota brăilenii? Ei bine, doar 9 au răspuns.

Am iniţiat apoi rubrica „Obiectiv întreabă, candidaţii răspund!” şi, sincer, am încercat să punem întrebări la care votantul nehotărât ar vrea să afle răspunsuri. Am trimis pe mail întrebările şi tot aşa am primit răspunsurile. Aşadar, nu ni se poate reproşa că la un răspuns evaziv n-am contracarat cu o nouă întrebare. Dar cititorul nespălat pe creier poate face diferenţa între răspunsurile argumentate şi cele aburitoare. Toate aceste materiale pot fi accesate pe site-ul obiectivbr.ro dând un simplu click pe bannerul „Răspunde pentru brăileni”.

Tot la un click distanţă, dar pe bannerul „Proiecte de ţară”, pe site-ul nostru sunt toate programele sau ideile partidelor care-au catadicsit să şi le prezinte pentru brăileni. Iarăşi, comparând programele cu răspunsurile din interviuri un cititor dornic să voteze în cunoştinţă de cauză se poate lămuri.

În aceeaşi ordine de idei, comentatorii sau postacii de serviciu au pus întrebări pe tema afacerilor cu statul derulate de candidaţi. Drept urmare, am făcut materiale cu Florin Cîrligea (PNL), Ion Rotaru şi Nicu Niţă (PSD) pe această temă. De asemenea, am dat publicităţii mesajele partidelor de prin conferinţele de presă. În acest context, vreau să remarc aroganţa marelui Marian Petrache, baronul de Ilfov al PNL. Acest Petrache sper să răspundă politic pentru maniera jalnică în care a condus campania electorală a PNL Brăila, după cum sper să răspundă şi Alina Gorghiu pentru ce-a făcut din PNL şi cum a dat deoparte oameni politici NEPENALI, dar profesionişti şi cu experienţă. Acest Petrache a venit la Brăila ca şi cum noi am fi aici nişte retardaţi care nu ştim ce-i aia un proiect politic, care nu ştim ce-i aia un proiect pentru Brăila sau cum e cu Vestul ori Estul. El a făcut băşcălie ba de proiectele PSD pentru Brăila, ba de apa de ploaie, dar pe fond n-a venit cu nimic concret pentru brăileni. ZERO! Băşcălia lui Petrache îmi aduce aminte de băşcălia lui Victor Ponta, acest personaj toxic de care sper să se cureţe PSD. Dacă nu, să-l stăpânească sănătoşi. Ce vreau să subliniez este că ziarul „Obiectiv”, aşa cum a făcut-o şi la alegerile locale, prin intermediul rubricii „Bătălia pe proiecte”, a încercat să aducă în faţa alegătorilor care vor să voteze dar nu ştiu cu cine, oferta reală a partidelor, nu vorbele goale. Ce-i scris, rămâne.

Acum este rândul vostru, al celor care nu faceţi parte din electoratul captiv al diverselor partide, să arătaţi că vă pasă. PSD, PNL, PMP, ALDE, USR, PRM şi nu în ultimul rând, din punctul meu de vedere, Alianţa Noastră România, aveţi de unde alege! Mergeţi duminică la vot, mai ales că se anunţă soare. Dar nu votaţi „ca proasta”, informaţi-vă! Fiţi voi schimbarea!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii