Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi focare de gripa aviara descoperite in Thailanda, dupa opt luni de acalmie

Thailanda a confirmat descoperirea primul focar de infectie cu virusul H5N1 al gripei aviare din ultimele opt luni, a anuntat, marti, Guvernul de la Bangkok, citat de Reuters.
"Analizele de laborator au confirmat ca 31 de mostre colectate de la gaini din provincia Pichit sint infectate cu tulpina H5N1", a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului thailandez, Surapon Suebwonglee.
Provincia situata in nordul tarii face parte din cele sapte zone in care masurile de carantina au fost intensificate luna aceasta.
Toate gainile din zonele afectate de epizootie au fost sacrificate si, deocamdata, nu au fost inregistrate cazuri de infectii umane. Virusul gripei aviare a provocat moartea a 132 de persoane in intreaga lume, incepind din anul 2003, 14 victime fiind inregistrate in Thailanda.
Ultimul deces inregistrat in Thailanda dateaza din decembrie 2005.
Ministerul thailandez al Sanatatii a anuntat ca o fetita de 11 ani din Pichit a fost spitalizata cu simptome asemanatoare cu cele ale gripei aviare, dupa ce mai multe gaini din ferma in care locuia aceasta au murit din cauza virusului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii