Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi cursuri de formare profesionala pentru detinutii de la Tichilesti

Cursurile de formare profesionala in meseriile de lucrator in cultura plantelor, lucrator in cresterea animalelor, frizer, bucatar, lucrator in structuri pentru constructii, derulate cu un numar de 74 detinuti minori si tineri, au avut un impact deosebit asupra cursantilor, trezind totodata, in rindul celorlalti detinuti dorinta de a urma aceste cursuri de formare profesionala in diferite meserii solicitate pe piata muncii, se arata intr-un comunicat emis de Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti.
Astfel, in colaborare cu Centrul de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi si cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, va fi organizata la Penitenciarul de la Tichilesti, incepind cu 30 august o a doua serie de cursuri de formare profesionala in meseria de lucrator in structuri pentru constructii, la care participa 21 detinuti minori si tineri.
In perspectiva, pentru luna septembrie, se are in vedere inceperea unui curs de initiere in ocupatia de operator introducere, validare si prelucrare date. La acesta vor participa 19 detinuti.
calificarea detinutilor in meserii solicitate pe piata muncii, creeaza sansele integrarii lor profesionale in perioada postdetentie si asigura reintegrarea lor sociala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii