Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi cazuri de rujeolă în judeţul Brăila

• şase astfel de cazuri au fost confirmate în ultimele două săptămâni • totodată, mai există alte trei suspiciuni • până acum au fost confirmate 20 de cazuri de rujeolă în judeţul nostru

 

Cazurile de rujeolă continuă să se înmulţească în judeţul nostru. Potrivit celor mai recente date furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, în ultimele două săptămâni au fost confirmate şase astfel de cazuri în rândul a patru copii şi doi elevi. Cei care au contactat boala infecţioasă au domiciliul în municipiu, în oraşul Ianca şi în localităţile Lanurile şi Măgureni. Totodată, mai există trei suspiciuni ridicate, probele fiind trimise la laborator pentru analize.

Până acum, la Brăila, numărul de îmbolnăviri cu rujeolă a ajuns la 20. Precizăm că în stocurile DSP Brăila sunt doze suficiente de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

La nivel naţional, de la începutul anului, s-au înregistrat 1.489 cazuri de rujeolă şi şase decese. S-au raportat cazuri de rujeolă în 31 de judeţe, cele mai multe în Arad - 377, Mureş - 232 şi Timiş - 237.
Categorie articol: 

Comentarii