Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi cazuri de gripă clinică la Brăila. Şi pneumoniile sunt în creştere alertă

• săptămâna trecută, au fost înregistrate 22 de cazuri de gripă clinică • DSP Brăila urmează să primească peste 600 de doze de vaccin antigripal • numărul brăilenilor diagnosticaţi cu pneumonie a crescut extrem de mult • în ultima perioadă, medicii diagnosticau cam 150-160 de persoane cu pneumonie, iar săptămâna trecută numărul pacienţilor a urcat la 266

 

Gripa în forme severe face prăpăd la nivel naţional. Numărul deceselor din cauza virusului gripal agresiv a ajuns, ieri, la 82, după ce două femei şi un copil de doar doi ani au murit. La Brăila, singurul caz de gripă severă a fost în urmă cu circa două săptămâni şi s-a soldat cu moartea bărbatului bolnav. În schimb, apar noi cazuri de gripă clinică, 22 la număr, doar în intervalul 28 ianuarie - 3 februarie. Pacienţii diagnosticaţi cu pneumonie s-au înmulţumit extraordinar de mult într-o săptămână, de la 150 la 266, în timp ce alţi aproape 700 de brăileni au fost diagnosticaţi cu infecţie respiratorie acută.

Potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (INSP), pe 1 februarie a fost înregistrat decesul unei femei în vârstă de 83 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, care suferea şi de alte boli, iar pe 4 februarie au mai fost înregistrate alte două decese: o femeie de 83 de ani din Prahova şi un copilaş de 2 ani din judeţul Covasna, ambii confirmaţi cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, care sufereau şi de alte boli. Niciuna din cele trei victime ale gripei severe anunţate, ieri, nu era vaccinată antigripal.

La nivelul judeţului Brăila nu s-a mai înregistrat niciun caz de gripă severă, în schimb au fost anunţate încă 22 de cazuri de gripă clinică în intervalul 28 ianuarie - 3 februarie. Cei mai mulţi bolnavi au între 15 şi 49 de ani (13 cazuri), iar în rândul copiilor sub 15 ani nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire.

Simptomele infecţiilor respiratorii acute au adus în faţa medicilor aproape 700 de brăileni, de toate vârstele, cei mai mulţi având între 15 şi 49 de ani. Au necesitat internare doar 22 de pacienţi.

Diagnosticele de pneumonie s-au înmulţit extrem de rapid şi de mult în ultima perioadă. De la o medie de 80-90 pe săptămână, acestea au ajuns la 150-160 pe săptămână, iar săptămâna trecută au fost diagnosticaţi nu mai puţin de 266 de brăileni cu această boală. Dintre aceştia, 77 au fost internaţi în spital, pentru tratament de specialitate. Dacă, de obicei, copiii proaspăt intraţi în colectivitate erau cei mai afectaţi de pneumonie, în intervalul 28 ianuarie - 3 februarie, situaţia s-a schimbat mult. Cei mai mulţi brăileni cu pneumonie, 66 la număr, au vârste curpinse între 50 şi 64 de ani, iar alţi 62 brăileni au între 15 şi 49 de ani. Şi persoanele trecute de 65 de ani au fost afectate de această boală specifică sezonului rece, înregistrându-se 42 de cazuri în rândul lor, în timp ce numai 35 de copii de 2-4 ani şi 19 sugari au ajuns la medic din cauza pneumoniei.

Direcţia de Sănătate Publică Brăila urmează să primească 640 de doze de vaccin antigripal.
Categorie articol: 

Comentarii