Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi cazuri Covid-19 în şcoli

• Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila a aprobat, marţi, suspendarea cursurilor “faţă în faţă” la clase din cadrul şcolilor “Mihu Dragomir” şi “Al. I. Cuza” • au fost suspendate cursurile şi la trei clase de la Liceul “C. Angelescu”, după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv

 

Alte noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus au apărut în şcolile brăilene, motiv pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila a aprobat suspendarea cursurilor la clasele unde au fost depistate cazurile. Conform hotărârii CJSU nr. 53 de marţi, 13 octombrie, cursurile organizate în modalitatea “faţă în faţă” s-au suspendat pentru două clase de învăţământ primar, una din cadrul Şcolii Gimnaziale “Mihu Dragomir” Brăila şi una din cadrul  Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” Brăila. De asemenea, au fost aprobată şi suspendarea cursurilor şcolare pentru trei clase din cadrul Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca, una de gimnaziu şi două de liceu, după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv. Precizăm că nu există un focar de Covid-19 la liceul din Ianca deoarece, conform metodologiei, cursurile se suspendă atunci când sunt confirmate trei cazuri Covid-19 în acea unitate de învăţământ. Aşadar, cursurile au fost suspendate la cele trei clase unde profesorul respectiv a avut ore.

“Unităţile de învăţământ vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educaţiei şi cercetării”, se precizează în hotărârea CJSU.

Totodată, precizăm că s-a aprobat reluarea cursurilor preşcolare care presupun prezenţa “faţă în faţă” pentru o grupă a Grădiniţei cu Program Normal nr. 19, structură a Grădiniţei cu Program Săptămânal nr. 49 Brăila, precum şi pentru o clasă pregătitoare din cadrul Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă” Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii