Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi şi guvernul douăzeci-douăzeci

Cât de prost trebuie să fii, dacă nu eşti în stare să citeşti patru cifre? Cât de dus cu pluta poate fi cineva, dacă nu ştie să citească un an, fie el 2018 sau 2020? Dar dacă acea persoană conduce un guvern, dacă acea persoană este chiar premierul României, ce mai putem spune? Pe vremea epocii de aur, ne amuzam copios când Elena Ceauşescu, femeia-savant citea cu mândrie  “codoi” în loc de CO2... Între timp, s-au schimbat multe. Am răsturnat un sistem, am schimbat câteva guverne şi o pleiadă de prim-miniştri, am înlocuit cultura cu incultura şi valoarea cu nonvaloarea, ne-am pierdut mândria de a fi români şi ne-am gârbovit de povara grijilor cotidiene şi a promisiunilor făcute de politicienii care s-au cocoţat pe funcţii şi şi-au împărţit ciolanul Puterii. După aproape 30 de ani, o altă femeie, la fel de inteligentă şi de coafată, prim-ministru de această dată, ne dă aceeaşi lecţie de incompetenţă şi de infatuare. Lecţia de citire din doi în doi, pentru că a lipsit la lecţia în care s-au predat numerele formate din patru cifre.  

În anul de graţie 2018, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a declarat  la începutul şedinţei de Guvern de acum câteva zile că vor fi adoptaţi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea stadionului Giuleşti “în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci”. Dacă auzeam asta în serialul “Las Fierbinţi” aş fi spus: “bă, eşti prost? bă, eşti nebun?”. Dar nu, asta nu se întâmplă într-un film care ia în băşcălie realitatea pe care o traversăm, asta se întâmplă chiar în fruntea guvernului, la sfatul celor puşi să ne conducă şi să îşi bată joc de această ţară.

Faptul că Viorica Dăncilă este paralelă cu sportul şi cu anul în care va avea loc Campionatul European de Fotbal nu cred că ar deranja pe mulţi români. Dar, cum să te proţăpeşti în scaunul de prim-ministru şi, de sub claia de păr proaspăt coafat să nu poţi să articulezi un an, să nu ştii nici măcar să citeşti nişte cifre? Dacă pe hârtia respectivă ar fi fost scris anul curent, cum ar fi citit: douăzeci -optsprezece?

Cine sunt oamenii care ne conduc? Toţi, o apă şi-un pământ. Se pare că PSD-ul lui Liviu Dragnea are o sursă inepuizabilă de agramaţi, pe care îi plasează în funcţii de conducere, tot felul de inculţi şi submediocri cu doctorate şi cu câte două sau trei facultăţi. Şedinţele din Guvernul României au devenit momente vesele pentru cei care încă nu şi-au pierdut simţul umorului. Dar, nu e de râs. Am ajuns de râsul lumii. Am ajuns o ţară condusă de semianalfabeţi, de hoţi şi de puşcăriaşi, o ţară reprezentată de nişte specimene care schingiuiesc limba română.

Ne mai mirăm că ministrul “pamblică” este urmaşul ministrului “genunche”?

Dar “altă întrebare” sau Valentin Popa, actualul ministru al Educaţiei Naţionale care are în comun cu Liviu Pop  aceleaşi probleme cu limba română şi care spune “celălanţi”, “furton”, “ghiuvetă” şi “ceolofan”?

Şi, nu în ultimul rând, ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a intrat în folclor cu declaraţiile sale hilare: “Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează.”

Oare premierul Viorica Vasilica Dăncilă şi miniştrii care scot perle din puţul gândirii se jenează vreodată? Mă îndoiesc! Când eşti atât de prost eşti şi fudul în aceeaşi măsură.
Categorie articol: 

Comentarii