Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi întreruperi în alimentarea cu energie electrică

• într-o singură zi, au fost două întreruperi în alimentarea cu energie electrică în zona Viziru - Bariera Călăraşilor • o posibilă cauză a avariilor: instalarea nedeclarată a unor mari consumatori

 

Întreruperile accidentale în alimentarea cu energie electrică continuă să le dea bătăi de cap brăilenilor care, revoltaţi, au contactat redacţia cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei”. La rândul nostru, am contactat Biroul de Presă SDEE Muntenia Nord - Sucursala Brăila, pentru a solicita cuvenitele lămuriri.

Potrivit SDEE Muntenia Nord, a fost vorba de două avarii (întreruperi) apărute, din nefericire, în aceeaşi zi şi în aceeaşi zonă, şi anume Viziru-Bariera Călăraşilor.

“În cursul zilei de vineri, 27 septembrie 2019, ora, 10:40, în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice aparţinând SDEE Muntenia Nord – Sucursala Brăila, care alimentează locurile de consum din zona Viziru III (blocurile D2,D3, U şi parţial B1) a avut loc o întrerupere accidentală în alimentarea cu energie electrică. La ora 14:05, datorită intervenţiei operative a echipelor sucursalei din Brăila, s-a realizat repararea echipamentului deteriorat şi realimentarea tuturor locurilor de consum afectate”, se precizează în comunicatul remis de Biroul de Presă al SDEE Muntenia Nord – Sucursala Brăila.

La ora 18:35, în aceeaşi zonă, a avut loc un alt incident, de data aceasta în instalaţiile de medie tensiune, incident provocat de defectarea cablului subteran PA Dorobanţi – PT Viziru I. Potrivit sursei citate, incidentul a afectat consumatorii din Viziru II - cartier Clony şi Viziru III – partea aferentă supermarketului Kaufland, blocurile D2, D3, U şi parţial B1, precum şi zona Bariera Călăraşilor, în vecinătatea magazinului Penny Market şi Lidl Discount.     

“Prin manevre de preluare şi alimentare din instalaţiile neafectate, la ora 19:56 au fost realimentate toate locurile de consum afectate. Echipele sucursalei din Brăila au intervenit prompt, duratele de realimentare cu energie electrică a locurilor de consum afectate încadrându-se în prevederile Standardului de performanţă pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice aprobat prin Ordinul ANRE nr. 11/ 2016, completat şi modificat de Ordinul ANRE nr. 49/2017. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că SDEE Muntenia Nord este interesată permanent de alimentarea în bune condiţii a utilizatorilor reţelei electrice de distribuţie”, se mai precizează în comunicat.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au precizat că o posibilă cauză a generării acestor avarii ar putea fi instalarea de echipamente electrice (nedeclarate) mari consumatoare de energie electrică (boilere, radiatoare, aparate de aer condiţionat, cuptoare electrice etc) de către utilizatori, în condiţiile în care instalaţiile electrice sunt dinainte de '89. La acea dată, existau mult mai puţini consumatori în gospodării.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord), parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuţie a energiei electrice care deserveşte zona de Nord a Munteniei. Compania îşi desfăşoară activitatea în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Prahova şi Dâmboviţa, având o arie de operare de 29.000 kilometri pătraţi. Cu o tradiţie de 120 de ani, SDEE Muntenia Nord oferă servicii pentru aproximativ 1,3 milioane de consumatori, prin intermediul unei reţele de distribuţie cu o lungime de peste 73.000 kilometri şi a unei echipe de peste 2.000 de angajaţi.

 
Categorie articol: 

Comentarii