Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noapte insingerata, pe sosele

Noapte macabra, pe drumurile din municipiu si judet: 6 accidente rutiere, soldate cu 2 morti si 4 raniti, s-au produs la intervale scurte de timp, iar pentru a face fata "avalansei" de evenimente - printre care si unul inregistrat initial cu autor necunoscut -, mai multi politisti de la Circulatie au fost chemati in toiul noptii, de acasa, pentru a fi formate mai multe echipaje care sa cerceteze concomitent cazurile.

Politistii, trimisi pe o pista falsa chiar de autorul unui accident rutier

Subcomisarul Dorel Vilsan, adjunctul sefului Politiei Rutiere, ne-a declarat: "La ora 0.05, Danut-Sorin I., 36 ani, din Gradistea, conducea autocamionul «Roman» nr. BR-69-CFA, pe Drumul National 2B, iar în localitatea Ianca, l-a surprins si accidentat mortal pe Iosif H., 39 ani, care se angajase în traversarea carosabilului prin loc nepermis si fara sa se asigure. Imediat dupa eveniment, conducatorul auto a sunat la Politie, dar nu pentru a recunoaste fapta, ci pentru a oferi o informatie eronata si a ne pune pe o pista falsa. El a declarat ca in timp ce circula cu viteza redusa, o persoana i-a batut in usa dreapta, iar in acel moment a fost lovita de un autoturism care il depasea prin dreapta. Am efectuat investigatii, am gasit masina indicata de Danut-Sorin I. si am constatat ca vehiculul nu prezenta urme ale vreunui accident rutier. Am luat investigatiile de la capat si am descoperit ca, de fapt, camionul celui care ne sesizase avea tabla indoita, in urma impactului cu pietonul. Pus in fata acestor probe, Danut-Sorin I. a recunoscut si a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor de singe, apoi i s-a intocmit dosar penal. La 5 minute dupa evenimentul de la Ianca, adica la 0.10, a avut loc un alt accident, in municipiu. Victor I., 21 ani, care obtinuse permisul de conducere in luna aprilie a.c., sofa «Dacia 1310» nr. BR-02-VRN, pe Soseaua Baldovinesti. Din cauza neatentiei în conducere, a pierdut controlul asupra volanului, a parasit carosabilul si s-a tamponat frontal de gardul din beton al unei societati comerciale. Soferul a decedat pe loc, iar pasagerul Cornel-Petrus C., 26 ani, a fost ranit grav, fiind internat la Spitalul Judetean, deoarece avea traumatisme si plagi la cap si multiple fracturi la membre."
La spital a ajuns si Stefan G., 60 ani, din Ianca, pasager intr-o caruta care a intrat brusc in fata autoturismului nr. CT-78-PAI, condus de constanteanul Ianis P., 28 ani, pe Drumul Judetean 211. Evenimentul s-a produs din cauza carutasului Gheorghe P., 64 ani, care a schimbat directia de mers, fara sa se asigure.

Ranit grav, plimbat de 3 ori intre spitalele din Braila si Galati

Din aceeasi cauza, a schimbarii directiei fara o asigurare prealabila, s-a produs un alt accident, pe Sos. Baldovinesti, la intersectia cu Str. Cimbrului. "Stefan L., 37 ani, care conducea autoturismul «Mercedes» nr. BR-80-EHU, l-a accidentat pe Ionut-Dragos N., 27 ani, care conducea un mobet «First Bike» si a schimbat brusc directia, virind la stinga. Tinarul a fost transportat in stare de coma la Spitalul Judetean, dar, intrucit prezenta traumatisme craniene, a fost transferat la Sectia de Neurochirurgie din Galati. Ranitul a fost trimis inapoi la Braila, deoarece aparatul tomograf era defect, insa, din motive necunoscute, a mai fost trimis inca o data la Galati. Din nou a fost readus la Spitalul Judetean Braila si, la scurt timp, istoria s-a repetat, adica pacientul in coma a fost plimbat pentru a treia oara pina la Galati si inapoi, raminind in final internat la Braila", ne-a precizat scms. Vilsan.
Cel de-al cincilea eveniment rutier l-a comis Marius J., 20 ani, soferul autoutilitarei "Peugeot" nr. B-34610. Pe Soseaua Buzaului, chiar in fata Spitalului Judetean, s-a izbit de "Dacia 1304" nr. B-34-WTI, fata de care nu pastrase distanta legala. În urma impactului Lucia-Narcisa P., 23 ani, angajata a Spitalului Judetean, pasagera în "Dacia" lovita din spate, a fost accidentata usor.
In jurul orei 1.05, Lucian-Nicolae C., 23 ani, student la o facultate din Galati, sofa "Dacia 1310" nr. BR-58-NYN pe Bulevardul Al.I.Cuza, iar la intersectia cu Str. Timplari a incercat sa ocoleasca un obstacol de pe asfalt si s-a tamponat frontal de un copac. ÃŽn urma impactului violent, tinarul a fost ranit grav si a fost internat la Spitalul Judetean, cu diagnosticul "multiple fracturi craniene".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii