Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nicu Alifantis ajuta brailenii cu probleme

"Dupa ce vezi astfel de cazuri, privesti altfel viata", marturiseste Nicu Alifantis. Artistul, membru al Clubului Rotary din 1999, a ales sa ofere carucioare noi, de ultima generatie, persoanelor cu dizabilitati locomotorii din orasul sau natal. El s-a deplasat personal la domiciliul acestora, daruindu-le carucioarele puse la dispozitie de Wheelchair Foundation, in colaborare cu Clubul Rotary. Acesta a fost insotit si de directorul Directiei de Asistenta Sociala Braila, Anisoara Satnoianu. Primarul Aurel Simionescu a fost incintat de initiativa cintaretului. "E o bucurie foarte mare pentru oamenii napastuiti. Este o modalitate de a iesi din spatiul lor", a declarat Simionescu.
Primul brailean ajutat a fost Stefan Serban, in virsta de 70 ani, cu un grad al handicapului accentuat. Batrinul are paralizie totala din 1993. "Ma descurc foarte greu. Am paralizie totala din 1993 si o pensie de doar 280 lei."
Didina Lupu, in virsta de 45 ani reprezinta un caz dificil. Ea locuieste cu matusa ei si cu cei trei copii si sufera de atrofierea muschilor, fiind imobilizata la pat.
Marius Plopeanu, un tinar de 32 ani, a suferit o fractura cervicala, in urma cu 12 ani. Acesta a primit de asemenea un carucior nou. In aceeasi situatie se afla si Crisan Neculai in virsta de 75 ani.
Printre beneficiarii carucioarelor s-a numarat si Vasile Milica de 69 ani, cu un grad al handicapului grav. Acesta a suferit doua amputari ale piciorului intr-o luna, datorita unor cheagurilor. Rana se inchide foarte greu, datorita faptului ca el sufera si de diabet, astfel ca batrinul nu se poate deplasa.
"Incercam sa fim utili si sa putem intinde o mana de ajutor, fie ca sint persoane cu probleme, fie ca sint supradotati", mentioneaza Nicu Alifantis. Primarul Aurel Simionescu sugereaza o colaborare cu Clubul Rotary Braila pentru a ajuta copiii cu posibilitati intelectuale de la Academia IT. De asemenea, edilul a lansat o invitatie cintaretului de a veni in octombrie la Braila pentru a sustine un concert.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii