Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nicolas Sarkozy, vizat de o "tentativa de asasinat"

Un presupus asasin a fost surprins in timp ce incerca sa patrunda in palatul prezidential din Paris, incident considerat de garzile de securitate ale presedintelui francez Nicolas Sarkozy o tentativa de asasinat care l-a vizat pe acesta, relateaza Daily Mail, in editia electronica.
Tinarul de 25 de ani a fost imobilizat in timp ce incerca sa patrunda in Palatul Elysee luni dupa-amiaza. Un politist a precizat ca barbatul a fost perchezitionat si asupra lui au fost gasite un cutit si un dispozitiv Taser.
Un politist a precizat ca intrusul a fost "interogat in legatura cu intentiile sale". Potrivit lui, tinarul avea aceste arme ascunse sub haina militara pe care o purta.
"Echipa de securitate care asigura protectia presedintelui considera aceasta incalcare a securitatii ca pe o atentare la viata sa", a adaugat oficialul.
Presedintele Nicolas Sarkozy se afla in interiorul Palatului Elysee si participa la o intrevedere cu premierul muntenegrean Milo Djukanovici.
A fost o "lupta violenta" care s-a sfirsit prin "punerea la pamint" a barbatului. O masina a politiei a sosit si acesta a fost luat", a explicat el.

Presedintele face apel la vigilenta si fermitate in fata terorismului

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a facut marti un apel la "vigilenta" si "fermitate" in fata terorismului, declarind, dupa descoperirea unor dispozitive explozive in magazinul Printemps din Paris, ca in astfel de situatii este necesara prudenta, relateaza AFP.
"Trebuie ca fiecare dintre noi, noi toti sa fim extrem de prudenti in reactiile noastre", a spus Sarkozy, in timpul unei conferinte de presa desfasurate la Parlamentul European.
"Convingerea mea, inca din 2002 (...), este ca vigilenta in fata terorismului este singura linie posibila: vigilenta, pentru ca, din nefericire, se poate intimpla orice, si fermitate, pentru ca nu cadem la invoiala cu terorismul", a adaugat el.
Sarkozy a precizat ca "politia analizeaza in acest moment natura produselor gasite" si "analizeaza natura revendicarii".
Ministerul francez de Interne a anuntat, marti, descoperirea a cinci batoane de dinamita au fost descoperite in interiorul magazinului Printemps din Paris, in urma avertismentului formulat de o grupare care solicita retragerea trupelor franceze din Afganistan inainte de sfirsitul lunii februarie 2009.
Magazinul se afla in cartierul comercial din centrul Parisului, iar incidentul a avut loc in plin sezon de cumparaturi, cu mai putin de zece zile inainte de Craciun.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii