Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nicolas Sarkozy propune reorganizarea sistemului financiar global

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, le-a cerut miercuri partenerilor din Uniunea Europeana sa sustina propunerea organizarii unui summit international, inainte de sfirsitul anului, pentru "restructurarea" sistemului financiar mondial, relateaza AFP.
"Propun ca dupa Consiliul European sa transmitem impreuna acest mesaj", a declarat Sarkozy in deschiderea reuniunii europene.
"In acest spirit propun un summit international inainte de sfirsitul anului, de preferat la New York, unde a inceput totul. Imi doresc ca pe acest subiect, noi, europenii, sa fim uniti. Acest summit este un punct de plecare pentru stabilirea obiectivelor si valorilor acestei mari reforme", a spus el.
Presedintele in exercitiu al UE a propus luna trecuta, cu ocazia reuniunii Adunarii Generale ONU, ideea unei intilniri a liderilor G8 pina la sfirsitul anului, la care eventual sa participe si reprezentantii puterilor emergente.
Nicolas Sarkozy, care deja a primit sprijinul Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Japoniei si Canadei, va reitera aceasta propunere simbata, alaturi de presedintele CE, Jose Manuel Barroso, cu ocazia intrevederii cu presedintele SUA, George W. Bush, la Camp David.
"Pentru prima data in istoria financiara, planuri elaborate de UE au inspirat masuri luate in intreaga lume, inclusiv in SUA. Aceasta criza nu isi are originea in Europa, dar europenii propun de mult timp reformarea sistemului financiar. Aceasta criza este prea mult. Trebuie sa restructuram sistemul, la nivel global. Toate institutiile financiare trebuie sa respecte reglementarile si sa fie supravegheate; reglementarile trebuie revizuite si eficientizate. Aceasta reforma nu trebuie sa se limiteze la Europa", a subliniat Sarkozy.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii