Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nicolae Romulus Mailat, condamnat la 29 de ani de detentie

Romanul Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tilharirea si agresarea sexuala a italiencei Giovanna Reggiani, a fost condamnat la 29 de ani de detentie, informeaza presa italiana.
Potrivit agentiei Adnkronos, Curtea cu Juri din Roma, prezidata de judecatorul Angelo Gargani, i-a oferit circumstante atenuante generale lui Mailat, gasindu-l vinovat de crima, agresiune sexuala si tilharie.
In plus, relateaza site-ul Roma Citta, Mailat trebuie sa plateasca o amenda penala de 1.000 de euro si daune materiale stabilite provizoriu la 500.000 de euro.
Giovanna Reggiani, in virsta de 47 de ani, a fost agresata in apropierea garii Tor de Quinto din Roma, la 30 octombrie 2007, trupul acesteia fiind abandonat intr-un sant. Procurorul ceruse condamnarea la inchisoare pe viata a romanului. "Aceasta crima a fost savirsita de cineva", a subliniat procurorul Maria Bice Barborini, reamintind ca procesul se incheie chiar in ziua in care se implineste un an de la agresiune. "Dosarul prezentat are rolul pedepsirii uneia dintre nenumaratele agresiuni impotriva femeilor", a continuat procurorul, subliniind ca exista toate circumstantele agravante pentru o pedeapsa maxima.
"Nu se poate spune ca Mailat nu a actionat cu cruzime. A lovit-o pe Reggiani cu un baston si i-a provocat leziuni atit de grave pentru a se asigura ca nu supravietuieste. Acelasi Mailat a recunoscut ca i-a furat geanta", a spus procurorul Barborini in pledoaria de marti.

Mailat isi cere scuze pentru ca a furat geanta Giovannei Reggiani

Nicolae Romulus Mailat, romanul acuzat de uciderea, tilharirea si agresarea sexuala a italiencei Giovanna Reggiani, si-a cerut scuze in fata magistratilor italieni pentru ca a furat geanta victimei, afirmind insa ca nu este vinovat de crima, relateaza Il Giornale in editia electronica.
"Ma simt vinovat ca i-am furat geanta doamnei Reggiani, dar nu am omorit-o. Imi pare rau pentru tot ce s-a intimplat in seara aceea. Imi cer scuze in fata doamnei judecator, a tribunalului si a tuturor celor prezenti in sala. Imi cer iertare in fata lui Dumnezeu si sper ca se va face dreptate", a declarat Mailat cu lacrimi in ochi.
Avocatul romanului a cerut miercuri achitarea acestuia, invocind lipsa probelor. Piero Piccinini sustine ca vinovatia lui Mailat nu este sigura, iar marturiile care il incrimineaza sint contradictorii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii