Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Niciun leu de la Guvern pentru copiii cu dizabilități! Părinții protestează, vineri, în fața Prefecturii

* plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate a fost transferată în sarcina primăriilor, iar specialiștii susțin că autoritățile locale nu ar avea fonduri suficiente pentru acest lucru * această măsură scoate părinții copiilor cu dizabilități în stradă

 

 

O nouă măsură a Guvernului Dăncilă a înfuriat la culme părinții copiilor cu dizabilități. Vineri, aceștia vor protesta în fața Prefecturii Brăila, începând cu ora 10.00, după ce proiectul de buget pentru 2019 nu prevede nici măcar un leu pentru indemnizații, iar plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate a picat în sarcina autorităților locale. Potrivit presei centrale, primăriile nu ar avea fonduri suficiente, ceea ce va duce la întârzieri în plata indemnizațiilor.

„În proiectul de buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile pentru creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale. Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire”, se arată într-un document emis de Maria Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și, în același timp, mama unei fetițe cu dizabilități.

Protestul de la Brăila se va desfășura sub sloganul „Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”, simultan cu cele din orașele București, Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Covasna, Timișoara și Buzău.
Categorie articol: 

Comentarii