Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Niciun candidat înscris la concursul de medici pentru Psihiatrie

• spitalul va scoate în continuare posturile la concurs, în speranţa că acestea se vor ocupa • unitatea sanitară funcţionează doar cu 11 medici din 39, cât este numărul total de posturi aprobate • 6 posturi sunt rezervate medicilor rezidenţi, iar restul de 22 sunt vacante

 

Deficitul de medici de la Spitalul de Psihiatrie “Sfântul Pantelimon” din municipiu se menţine, chiar şi după anunţul concursului. Asta pentru că niciun candidat nu s-a înscris pentru posturile vacante, potrivit managerului Bogdan Criţă.

Se pare că nici locuinţele de serviciu aprobate în şedinţa Consiliului Local Municipal din luna iulie nu au fost un punct de atracţie pentru medicii din ţară, căci nici în judeţul nostru şi nici în cele limitrofe nu există medici psihiatri disponibili. Spitalul va scoate în continuare posturile la concurs, în speranţa că cineva se va înscrie totuşi.  Anunţul despre organizarea concursului afişat pe site-ul unităţii sanitare nu a fost şters, întrucât spitalul va încerca în continuare să identifice medici pentru ocuparea posturilor libere. “În perioada următoare, Spitalul de Psihiatrie «Sf. Pantelimon» Brăila intenţionează să organizeze concurs pentru angajarea a 6 medici: 5 medici specialişti în specialitatea Psihiatrie şi 1 medic primar în specialitatea Psihiatrie (...)”, este mesajul de întâmpinare de pe pagina web.

Reamintim că Spitalul de Psihiatrie se confruntă cu un deficit foarte mare de medici psihiatri, gradul de ocupare al funcţiilor pentru aceştia este de doar 30%. Concret, unitatea sanitară are aprobat un număr de 39 de posturi de medici. Dintre acestea, doar 11 sunt ocupate, iar o doctoriţă urmează să intre în concediu de maternitate. Deci, în curând vor rămâne doar 10. Alte 6 posturi sunt destinate medicilor rezidenţi din anul I, II şi III, dar care îşi desfăşoară activitatea în centrele universitare unde au fost repartizaţi. Celelalte 22 de posturi sunt vacante.
Categorie articol: 

Comentarii