Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nici un roman printre victimele accidentului de la Madrid"

Ambasada Romaniei in Spania nu a primit, pina in prezent, nici o informare ca printre victimele accidentului aviatic de la Madrid, care s-a soldat cu 153 de morti si 19 raniti, s-ar afla si cetateni romani, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai misiunii diplomatice romanesti in Spania.
"Pina in prezent, nu avem nici o informare ca printre victimele accidentului de la Madrid s-ar afla romani", au precizat reprezentantii ambasadei.
Pe lista pasagerilor cursei Spanair care s-a prabusit, miercuri, la ora 14.45 (15.45, ora Romaniei), la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul Barajas, se regaseste si un nume care pare romanesc, Carmen Ciprian. Potrivit reprezentantilor Ambasadei Romaniei in Spania, numele afisat pe site este incomplet. Persoana respectiva se numeste Maria del Carmen Ceprian si nu este de nationalitate romana.
Accidentul este considerat cea mai grava catastrofa aeriana din ultimii 25 de ani din Spania. Potrivit bilantului oficial prezentat de ministrul pentru Infrastructura, Magdalena Alvarez, 153 de persoane au murit, iar alte 19 sint ranite, dintre care doua nu au fost identificate.
Aparatul MD 82, care avea 172 de persoane la bord, asigura o legatura intre Madrid si Las Palmas, in arhipelagul Canare, o renumita destinatie turistica. El transporta 162 de pasageri, printre care 22 de copii, si zece membri ai echipajului.
Potrivit primelor informatii, unul dintre motoarele aparatului a luat foc in cursul decolarii, in jurul orei 14.45 (15.45 ora Romaniei), pe aeroportul Barajas.
"Guvernul este bulversat, foarte afectat (...) de aceasta tragedie", a declarat seful Guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, care si-a intrerupt vacanta.
Secretarul pentru Comunicare, Nieves Goicoechea, a precizat ca "fara indoiala este vorba de un accident", eliminind ipoteza unui act terorist.
Potrivit postului public de radio, cutiile negre ale aparatului au fost recuperate si puse la dispozitia justitiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii