Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici un inculpat la procesul "atac la discoteca lui Piciu"

Procesul lui Titi Sgircitu si al tovarasilor acestuia care, in octombrie anul trecut, au distrus discoteca lui Ionel Pitulice zis "Piciu", situata in comuna Tichilesti, a fost aminat din pricina cererilor formulate de doi dintre avocatii inculpatilor, care au fost plecati din localitate. Saptamina aceasta, la al saselea termen de judecata, nici unul din cei sase inculpati, nici macar Titi Sgircitu, nu a fost prezent la proces. Intrucit unul dintre inculpati, Tudorel Rosca, nu a putut fi citat - citatia se restituie cu mentiunea "destinatar aflat in detentie" -, instanta a solicitat lamuriri de la Biroul Interpol si emiterea unui mandat de aducere pe numele respectivului. Totodata, judecatorul a cerut emiterea unei noi adrese catre Interpol, ca sa afle daca nepotul lui Titi Sgircitu, Tudorel - inculpat in aceeasi cauza - este arestat in Grecia si daca da, sa fie extradat in Romania. Instanta are de audiat nu mai putin de 27 de martori, afara de tot cam atitia martori asistenti.
Tudorel Sgircitu a fost retinut si arestat in noiembrie 2007, fiind suspect de comiterea mai multor furturi pe teritoriul Greciei. Impreuna cu el au fost retinuti alti doi indivizi, tot din Gropeni, in baza unor mandate europene de arestare emise de Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Creta, Grecia. Nepotul lui Sgircitu si amicii lui sint acuzati ca s-au asociat in vederea comiterii mai multor furturi din societati, unde au patruns prin efractie, in perioada octombrie 2006 - ianuarie 2007. Ei au jefuit firme din localitatea Chania, de unde au sustras bijuterii si aparatura electronica in valoare de 130.000 euro. Tudorel Sgircitu, 25 de ani, Tudorel Rosca, 24 de ani si Stanel Zavoiu, 22 ani, toti din comuna Gropeni, au fost prezentati atunci Curtii de Apel Galati, care a emis pe numele lor mandate de arestare provizorie pe o perioada de 30 de zile. Ulterior, anchetatorii au derulat procedurile de extradare in favoarea autoritatilor elene. In aceeasi cauza a fost retinut in Grecia si un al patrulea autor, R. Fluturas, tot din comuna Gropeni. De precizat faptul ca Tudorel Sgircitu mai are un dosar penal, pentru port ilegal de cutit.
Titi Sgircitu a fost deferit instantei in februarie a. c. impreuna cu Tudorel Sgircitu, zis "Doru", Danut Dumbrava zis "Dan Cantonieru", Iulian Cretu zis "Burta", Danut Surcel, Marius Mocanu zis "Chioru", Tudorel Rosca zis "Miza" si Dorian Gigel Chirita zis "Gigi Kent". Prezent la locul faptei, Stanel Zavoiu zis "Vraghioiu" a fost scos de sub urmarire penala. Anchetatorii au dispus, totodata, disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari fata de Titi Sgircitu sub aspectul savirsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor. Acuzati ca au purtat sabii si ca au devastat localul SC "Pitmanion Com" SRL de la Ticihilesti, proprietatea lui "Piciu", inculpatii neaga savirsirea oricarei infractiuni. Parchetul il acuza pe Titi Sgircitu ca a dat buzna in discoteca, ca a folosit un pistol cu gloante de cauciuc cu care a tras in geamurile localului si ca l-a lovit pe barman cu tocul armei in cap. Inculpatii, precizeaza acuzarea, au distrus mobilierul si aparatura din discoteca si l-au batut pe barmanul Stefan P., din pricina unor neintelegeri avute cu patronul Ionel Pitulice ("Piciu"). Dupa incident, Titi Sgircitu a declarat ca "este nevinovat" si ca asteapta ca "justitia sa faca dreptate". SC "Pitmanion Com" SRL, firma lui "Piciu", s-a constituit parte civila cu suma de 4.580 lei. Totodata, barmanul batut solicita 8.000 de lei de la Sgircitu si 200 de lei de la "Chioru", pentru ca i-a distrus ceasul de la mina. Titi Sgircitu mai este cercetat pentru contrabanda, evaziune fiscala si proxenetism, in urma descinderilor politienesti din dimineata zilei de 1 octombrie 2008. In urma actiunii, de la domiciliul suspectului au fost ridicate suma de 13.400 euro, precum si mai multe inscrisuri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii