Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nici un gram de carne nu iese din focar"

Nici un animal viu si nici un produs de origine animala (carne, lapte, brinza, oua etc.) nu are voie sa iasa din localitatile aflate in zona de protectie sau cea de supraveghere a influentei aviare (gripa aviara). La acest moment, aceste zone cuprind localitatile: zona de protectie: Scarlatesti, Dudescu, Bumbacari, Ciocile, Zavoaia si Tataru; iar zona de supraveghere: Ulmu, Ciresu, Jugureanu, Vultureni, Batogu, Ionesti, Dudesti, Pribeagu, Liscoteanca, Insuratei, Florica, Coltea, Odaieni, Chichinetu, Chioibasesti, Rosiori si Baraganu. Autoritatile sanitar-veterinare avertizeaza populatia sa nu incerce sa treaca peste filtre cu produse animale, pentru ca sanctiunile sint drastice, iar marfa va fi confiscata si distrusa. Aceasta masura a incins serios spiritele in rindul cetatenilor din localitatile respective, iar problema devine din ce in ce mai delicata pe masura ce se apropie Sarbatorile. "Brailenii care au crescut porci in una din localitatile mentionate trebuie sa inteleaga, sa constientizeze ca nu este de joaca. In aceste localitati porcii pot fi sacrificati, dar carnea poate fi consumata numai in interiorul localitatii respective, nimic nu iese afara", a precizat Liliana Stefanu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila.
Reamintim ca in interiorul judetului Braila, este permisa circulatia porcilor si a pasarilor intre diferite exploatatii agricole (inclusiv gospodariile populatiei) si catre unitatile de sacrificare, insa numai insotite de certificate sanitar-veterinare de transport si documente care sa ateste proprietatea, cu exceptia localitatilor din zonele de protectie si cele de supraveghere.
In zona de protectie este interzisa miscarea tuturor speciilor de animale si pasari pina la ridicarea masurilor de carantina si stingerea focarelor, iar in zona de supraveghere este interzisa circulatia pasarilor si a porcilor.
In afara judetului Braila, circulatia animalelor se desfasoara conform
Deciziei nr. 9/18.10.2005, a Comandamentului Antiepizootic
Central, astfel: este interzisa miscarea pasarilor si porcilor din
exploatatii neautorizate sanitar-veterinar (respectiv din gospodariile
populatiei), iar fermele de pasari si porci autorizate vor solicita in
scris aprobare la Comandamentul central pentru obtinerea unui
culoar de transport. Aceleasi restrictii se aplica si produselor de
origine animala.
Tirgurile si oboarele ramin in continuare inchise in intreg judetul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii