Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici un Bac fara poezie

Prima proba scrisa din sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat, respectiv cea la limba si literatura romana, a inceput ieri. Candidatii au avut de rezolvat varianta cu numarul 40, extrasa din cele 99 ramase, dupa ce una, cea cu numarul 78, a fost folosita la sesiunea de vara.
Nici de data aceasta, cei care aspira la obtinerea diplomei de bacalaureat nu au scapat de poezie. La primul subiect (40 de puncte) au avut de raspuns unor cerinte legate de poezia lui Emil Brumaru "Astenie". Reamintim ca si la sesiunea din vara, candidatii s-au "luptat" cu tot cu o poezie.
La al doilea subiect, pentru care primeau 20 de puncte, candidatii pare sa fi fost in elementul lor, ei avind de redactat o scrisoare in care sa dezvoltate idei legate de iubire - "sentimentul cel mai inaltator pe care il poate simti omul". In scrisoare, erau necesare folosirea conventiilor stilului epistolar si respectarea normelor limbii literare.
La subiectul trei, candidatii au avut de scris un eseu argumentativ, de 2-3 pagini, despre perspectiva narativa intr-un roman de tip obiectiv studiat, pornind de la ideile exprimate intr-o apreciere critica.
Pentru o rezolvare corecta acestia puteau alege "Mara" de Ioan Slavici, "Baltagul" de Mihail Sadoveanu, "Padurea spinzuratilor" sau "Ion" de Liviu Rebreanu, "Enigma Otiliei" de George Calinescu, sau "Morometii" de Marin Preda
In 27 august va fi sustinuta proba obligatorie a profilului, in 28 august - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (scrisa sau practica), iar in 29 august - ultima zi de examen - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisa sau practica).
Rezultatele la probele scrise vor fi afisate in 31 august, p ina la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00. In 1-2 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, astfel ca in 3 septembrie sa fie afisate rezultatele finale.
Categorie articol: 

Comentarii